RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Internship-uri pentru studenti, oferite de Orange Romania

Internship-uri pentru studenti, oferite de Orange Romania

Cei interesati pot face practica in lunile iunie, iulie sau august, in departamentele: IT, HR, vanzari, relatii clienti si tehnic.

(07 mai 2015)

Orange Romania le ofera studentilor posibilitatea de a efectua, timp de o luna, un stagiu de practica neplatit in cadrul companiei, in unul dintre urmatoarele departamente: IT, HR, vanzari, relatii clienti si tehnic. Stundetii au la dispozitie 210 locuri si pot opta pentru una dintre lunile iunie, iulie sau august, 2015.

Stagiile oferite fac parte din programul Orange First Step, initiat acum 6 ani de companie.

Inscriere la Orange First Step


Procesul de selectie


Stundetii sau masteranzii interesati se pot inscrie in programul de practica, compeltand un formular pe site-ul Orange. Perioada de inscriere variaza in functie de luna de stagiu: 5 - 18 mai pentru luna iunie, 5 - 18 iunie pentru luna iulie si 5 - 18 iulie pentru luna august.

Dupa inscriere, coordonatorii programului ii vor contacta pe cei inscrisi, pentru un prim interviu telefonic. Ulterior, va avea loc si o intalnire de grup, in cadrul careia candidatii vor afla toate detaliile despre program, iar coordonatorii ii vor alege pe cei care vor beneficia de stagiu.

Cum va decurge stagiul


Intai de toate, candidatii selectati vor participa la un training general, iar cei care au ales sa faca practica in departamanetul de vanzari vor urma si un training specializat. Apoi, ei se vor alatura echipelor Orange din departamentele alese.

La finalul stagiului, vor primi o diploma si, in functie de performantele fiecaruia, vor putea obtine recomandari din partea mentorilor.

Beneficiile programului


Printre avantajele participarii la stagiul de practica, reprezentantii Orange au mentionat:
  • posibilitatea de a cunoaste mai multe despre brandul si valorile Orange;
  • acces la traninuguri realizate de profesionisti in domeniile alese;
  • acces la cursuri si workshopuri de orientare si dezvoltare profesionala;

Ioana Marcu, HR Director in cadrul Orange Romania, explica modul in care ii poate ajuta pe studenti participarea la programul de practica al companiei:
Ioana Marcu, HR Director in cadrul Orange RomaniaStudentii si masteranzii au din ce in ce mai multe provocari atunci cand incearca sa isi gaseasca un loc de munca. Dupa cum am observat si noi in cadrul interviurilor pe care le derulam, una dintre ele este reprezentata de experienta acumulata pana la angajare. Experienta denota curiozitate si implicare dincolo de parcurgerea cursurilor de la facultate. Prin Orange First Step, le oferim studentilor si masteranzilor ocazia sa cunoasca indeaproape mediul de business si sa isi dezvolte noi aptitudini alaturi de colegii nostri, voluntari si mentori pentru noua generatie.

Pana in prezent, au absolvit programul Orange First Step peste 800 de studenti si masteranzi.


Importanta unor astfel de stagii de practica


Conform Comisiei Europene, in Europa, 5 milioane de tineri cu varste sub 25 de ani nu aveau un loc de munca in 2014. Aceasta reprezinta un somaj de aproape 22%, comparativ cu cel de 9% corespunzator adultilor.

Tot Comisia Europeana estimeaza un deficit de peste 800.000 de specialisti IT&C pana in 2020. Asadar, organizarea de stagii de practica in domeniul IT&C se poate dovedi de un real folos, atat pentru companii, cat si pentru mediul economic.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1131

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Educatie | Cursuri

Iti recomandam si articolul:

Orange: vizite virtuale ale Muzeului Antipa, cu ajutorul internetului

Voluntarii Orange au organizat tururi virtuale ale muzeului, pentru 600 de elevi din orase mici si indepartate de Bucuresti.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.