RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Intalnirea grupului LBG Romania: Cum sa-ti implici clientii in angajamentele de CSR?

Intalnirea grupului LBG Romania: Cum sa-ti implici clientii in angajamentele de CSR?

La eveniment, specialistul Guy Champniss a oferit un mini-training pe tema implicarii clientilor in atingerea obiectivelor de CSR.

(30 sep 2012)

Pe 26 septembrie, Asociatia pentru Relatii Comunitare a organizat la Bucuresti a IV-a editie a intalnirii anuale a grupului LBG Romania . La eveniment au participat practicieni de CSR si specialisti in marketing si comunicare interesati sa-si imbunatateasca rezultatele de sustenabilitate. lbg_rs_th.jpg

Invitatul special, Guy Champniss, specialist in branding si comportament responsabil al consumatorilor, a desfasurat un mini-training pentru participanti. Acesta a adus in discutie cateva dintre provocarile intampinate de companii in ceea ce priveste implicarea clientilor in angajamentele de CSR.

Una dintre concluziile prezentarii sale a fost ca departamentul de CSR si echipa de marketing ar trebuie sa lucreze in stransa colaborare in transmiterea mesajelor de branding.  

lbg_ioana_th.jpgIn cadrul intalnirii, participantii au aflat, printre altele, cat si in ce domenii au investit anul trecut cele 7 companii membre ale grupului (mai multe detalii despre aceste rezultate aici ).

De asemenea, Andreea Paslaru, Sustainable Development Specialist al Ursus Breweries, a prezentat modul in care producatorul de bere foloseste informatiile LBG in sistemele interne de management si comunicare.

Evenimentul a inclus si doua prezentari de studii de caz. De exemplu, Lafarge a prezentat un proiect prin care a investit in fostii angajati ai companiei: crearea unui centru de produse traditionale in localitatea Hoghiz (jud. Brasov) pentru incurajarea comertului local. Intr-o alta prezentare, Elena Serban, Director Executiv al Fundatiei Vodafone, a explicat ce beneficii pentru companie aduce voluntariatul in randurile angajatilor.
lbg_intalnire_th.jpg
Camelia Mates, coordonatorul programului donatie.ro - ARC, a prezentat un nou mecanism, mai eficient, prin care angajatii firmelor pot face donatii. Prin programul donatie.ro , a fost creata o legatura directa intre donator si organizatie. Astfel, angajatii pot dona, prin debit direct, la o anumita data, o suma aleasa de ei in contul organizatiei pe care vor sa o sprijine. Datorita acestui program, derulat in parteneriat cu 7 banci din Romania, companiile nu mai trebuie sa depuna eforturile de a derula un program de donatii salariale.


Material realizat de Monica Marincas, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

1772

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Evenimente CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro