RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Inscrieri la Green Business Index 2015

Inscrieri la Green Business Index 2015

Companiile din Romania cu performante in domeniul protejarii mediului inconjurator se pot inscrie in competitie pana pe 31 iulie 2015.

(03 apr 2015)

Green Revolution a lansat ieri cea de-a cincea editie a competitiei anuale Green Business Index. Prin intermediul ei, asociatia va premia companiile din Romania cu cele mai bune performante in ceea ce priveste responsabilitatea fata de mediu.

Companiile interesate se pot inscrie in concurs pana pe 31 iulie 2015, pe site-ul gbindex.ro. Inscrierea se poate face in una din 3 categorii, in functie de sectorul de activitate: servicii/comert, industrie/productie sau constructii.

 

Despre Green Business Index


Green Business Index a fost dezvoltat pe baza standardului international de evaluare ISO 14031.

Punandu-l la dispozitia companiilor din Romania, Green Revolution le ofera, in mod gratuit, 4 instrumente pentru evaluarea si raportarea performantelor de mediu, respectiv:
  • un set de 7 chestionare, pe urmatoarele teme: dezvoltare sustenabila, utilizarea resurselor, impact asupra mediului, managementul deseurilor, cladiri verzi, achizitii verzi si transport sustenabil;
  • un mecanism de calcul al emisiilor de gaze cu efect de sera: se calculeaza atat emisiile rezultate din activitatea directa a companiei, cat si cele generate indirect, prin achizitia si utilizarea energiei electrice si termice, dar si din activitatile partenerilor companiei;
  • un ghid care sa ajute companiile sa completeze cele 7 chestionare de evaluare a performantelor de sustenabilitate;
  • un set de tutoriale video si ghiduri practice care sa-i ajute pe reprezentantii companiilor sa foloseasca instrumentele de pe platforma online Green Business Index.

Evaluarea companiilor


Dupa finalizarea perioadei de inscriere, o echipa de experti independenti in domeniul protectiei mediului va evalua aplicatiile si va realiza un clasament, pe baza scorurilor obtinute.

Organizatorii vor anunta apoi rezultatele in cadrul unei gale, care va avea loc in luna septembrie.

Avantajele companiilor participante


Companiile care se vor inscrie in competitia GBI 2015 vor beneficia de:
  • un instrument gratuit de evaluare a performantelor de mediu, care va permite generarea unui raport specific;
  • acces la expertiza pentru cresterea gradului de conformare la noile cerinte legislative de mediu, dar si pentru imbunatatirea performantelor de mediu;
  • posibilitatea de a-si imbunatati imaginea, prin recunoasterea publica a eforturilor depuse pentru reducerea impactului asupra mediului.

Competitia GBI este un proiect initiat de Asociatia Green Revolution, dezvoltat in parteneriat cu The Royal Norwegian Society for Development si finantat de guvernul Norvegiei. Mai multe detalii despre aceasta aflati de pe site-ul gbindex.ro.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

934

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Competitii CSR

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.