RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Inscrieri la Gala Societatii Civile 2015

Inscrieri la Gala Societatii Civile 2015

Pana pe 30 martie, ONG-urile, grupurile de initiativa sau persoanele fizice pot inscrie in competitie proiecte finalizate cel tarziu in 2014

(06 mar 2015)

In perioada 5 - 30 martie 2015, au loc inscrierile la cea de-a XIII-a editie a competitiei Gala Societatii Civile. Evenimentul promoveaza si premiaza cele mai bune initiative civice desfasurate de sectorul non-profit din Romania.

Asociatiile, fundatiile, grupurile de initiativa sau persoanele fizice pot inscrie in competitie proiecte implementate in anii anteriori si finalizate cel tarziu in decembrie 2014, cu conditia sa nu le fi inscris si la editiile anterioare.

Inscrieri la Gala Societatii Civile, 2015
Inscrierile se fac online, pe site-ul Galei. Organizatorii vor trimite confirmari de primire pe e-mail, pana pe 2 aprilie.

Sectiuni de concurs


Proiectele pot fi incadrate in cel mult doua sectiuni de concurs, dintre cele 17 existente. Una dintre aceste sectiuni este dedicata proiectelor si campaniilor de CSR. Companiile care doresc sa participe cu astfel de initiative trebuie sa tina insa cont de faptul ca pot inscrie doar campanii sau proiecte initiate si realizate in parteneriat cu organizatii non-profit.

O noutate a acestei editii este introducerea, in afara competitiei, a unei sectiuni dedicate promovarii proiectelor organizatiilor de tip Think Tank. Acest tip de organizatie este formata din experti sau consilieri in politici publice, care se folosesc de cunostitintele si experienta lor pentru a optimiza functionarea anumitor compartimente ale societatii sau a unor structuri sociale.

Evaluarea inscrierilor


Evaluarea inscrierilor va avea loc in perioada 1 aprilie - 8 mai 2015, astfel:
  • 1 - 20 aprilie: evaluarea inscrierilor din fiecare dintre cele 4 categorii si stabilirea unor clasamente pentru fiecare categorie;
  • 24 aprilie - 8 mai 2015: evaluarea castigatorilor premiului I din fiecare categorie de concurs, pentru stabilirea marelui castigator al Galei.
Evaluarea va fi realizata de un juriu format din specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, jurnalisti, cercetatori, sociologi, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania si consultanti in CSR, comunicare, corporate affairs si community affairs.

Juriul va tine cont de o serie de criterii specifice pentru fiecare categorie, printre care se numara: relevanta, eficacitatea, coerenta, impactul, eficienta, durabilitatea sau originalitatea.

Rezultatele vor fi anuntate in cadrul unei festivitati de premiere, care va avea loc la inceputul lunii iunie, in Bucuresti.

Castigatorii editiei trecute


La editia de anul trecut, au fost inscrise 147 de proiecte.

Marele premiu a fost acordat organizatiei “Salvati Copiii”, care desfasurat un proiect de dotare a maternitatilor din Romania cu incubatoare si echipamente performante.

Proiectul s-a intitulat "Bun venit pe lume!" si a constat in strangerea de fonduri de la persoane fizice si juridice, care au putut dona 2 euro prin SMS sau sume mai mari prin intermediul site-ului. Cu banii stransi in 2012, organizatia a dotat 15 maternitati.

Aflati care au fostsi castigatorii celorlalte categorii de concurs, din acest articol.
 Castigatorii editiei din 2014
Castigatorii editiei din 2014


Gasiti mai multe detalii despre competitie, regulament, criterii de evaluare si procesul de jurizare pe site-ul Galei Societatii Civile.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1287

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Evenimente CSR | Competitii CSR

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.