RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Inscrieri la Concursul de Debut Literar UniCredit 2013

Inscrieri la Concursul de Debut Literar UniCredit 2013

Pana pe 13 mai, scriitorii debutanti se pot inscrie in concurs. UniCredit Tiriac Bank va publica operele castigatorilor la editura Humanitas

(27 mar 2013)

UniCredit Tiriac Bank si Asociatia Catalist au lansat a VI-a editie a Concursului de Debut Literar UniCredit. Acesta se adreseaza autorilor romani debutanti, care nu si-au publicat lucrarile in volum pana in prezent, oferindu-le sansa de a-si vedea creatiile literare pe rafturile librariilor.

Afisul concursului Competitia are trei categorii: roman, proza scurta si poezie. Autorii pot inscrie maximum 3 texte, cate unul la fiecare categorie.

Inscrierile se pot face pana pe 13 mai, iar regulamentul de participare este diponibil pe site-ul www.bibliofagia.ro si pe pagina de Facebook a concursului.   

La fel ca si la editiile precedente, lucrarile inscrise vor fi evaluate de un juriu juriu format din personalitati din domeniul literar, precum: Marin Malaicu-Hondrari (poet si prozator), Marius Chivu (critic literar) si Liviu Papadima (decan al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti).  

In iunie vor fi desemnati 3 castigatori, cate unul pentru fiecare categorie a concursului. Lucrarile lor vor fi publicate, in cate 500 - 600 de exemplare, la Editura Humanitas si promovate in cadrul Targului International Gaudeamus, editia a XX-a, care va avea loc in noiembrie.

Castigatorii editiei de anul trecut a Concursului de Debut Literar UniCreditProiectul va fi promovat prin doua dezbateri pe teme literare care vor fi organizate in perioada urmatoare la Librariile Humanitas si la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti. In cadrul acestora, vor fi invitate personalitati cunoscute din domeniul literar si pasionati de literatura care vor fi incurajati sa intre in dialog.

Concursul de Debut Literar UniCredit face parte din componenta cultural - artistica a strategiei de dezvoltare durabila a grupului UniCredit, care se concretizeaza prin implicarea acestuia in proiecte pe termen lung. Banca sustine acest concurs incepand din 2008, atat la nivel de organizare, cat si financiar, prin investitii anuale de aproximativ 12.000 de euro. Pana in prezent, in total peste 600 de participanti romani, din tara si din strainatate, au participat la concurs.
Anca Nuta, Head of Identity&Communication UniCredit Tiriac Bank,
Anca Nuta, Head of Identity&Communication UniCredit Tiriac Bank, spune ca o caracteristica a implicarii in activitati pentru dezvoltarea comunitatii a UniCredit Tiriac Banc este continuitatea. “Concursul de Debut Literar UniCredit este unul dintre proiectele care dovedeste cu prisosinta acest lucru. Suntem, deja de sase ani, parteneri in organizarea acestui concurs, unul dintre cele mai longevive din Romania, si ne bucuram deopotriva cu autorii cand rasfoim cartile proaspat iesite din tipar.“


Material realizat de Monica Marincas, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

3918

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


UniCredit Tiriac Bank | Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro