RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Inscrieri in programul "Impreuna pentru Fiecare", 2011

Inscrieri in programul "Impreuna pentru Fiecare", 2011

Rompetrol va finanta si in 2011 proiecte de interventie comunitara, din domeniile sanatate si mediu. Inscrierile se pot face pana pe 29 mai.

(22 apr 2011)

Grupul Rompetrol a lansat a treia editie a programului de responsabilitate sociala “Impreuna pentru fiecare”. Pe baza unui concurs national, compania va finanta proiecte de interventie comunitara din doua domenii: sanatate si protectia mediului.

Concursul se adreseaza ONG-urilor, autoritatilor locale, institutiilor medicale si chiar persoanelor fizice care vor sa contribuie la rezolvarea unor probleme din comunitatea pe care o reprezinta.

In 2010, tabara de copii 'Casa de Piatra' din Eforie Sud a primit bani pentru instalarea de panouri solare pentru incalzirea apei menajare. Deadline-ul pentru inscrieri este 29 mai. Proiectele se depun pe site-ul programului.

Concursul incurajeaza proiecte care: raspund unei probleme sociale importante, se desfasoara in parteneriat cu autoritati locale, influenteaza si mobilizeaza cat mai multe persoane din comunitate (vezi Ghidul Aplicantului).

Cabinetul Stomatologic Scolar din Navodari a fost dotat si reabilitat cu ajutorul Rompetrol. Activitatile eligibile pentru finantare sunt:
  • Componenta "Sanatate" - renovarea, reabilitarea si/sau dotarea unor unitati medicale (spitale, dispensare, cabinete medicale individuale etc)
  • Componenta "Mediu" - conservarea si imbunatatirea conditiilor de mediu de la nivel local
Bugetul maxim care poate fi alocat unui proiect este 45.000 RON. Rompetrol mentioneaza ca numarul de proiecte pe care le va finanta depinde de “corectitudinea, transparenta si responsabilitatea aplicantilor si a sefilor de proiect”.

Anul acesta, publicul va fi implicat in desemnarea castigatorilor (pondere 25%). Pe Facebook si pe website vizitatorii isi pot vota favoritii. Proiectele vor fi evaluate si de un juriu format din reprezentanti Rompetrol si specialisti din mediul ONG (pondere 75%). In plus, va exista o etapa de evaluare pe teren, in care juriul va vizita echipele de proiect, la ele in comunitate.

Castigatorii vor fi anuntati pe 30 iunie, iar proiectele trebuie implementate pana la sfarsitul lunii octombrie.

Oana Nastase, Director Comunicare si Afaceri Corporative al Grupului Rompetrol, explica importanta programului:

Oana Nastase, Director Comunicare si Afaceri Corporative al Grupului RompetrolNe dorim sa incurajam ONG-urile, autoritatile locale, institutiile publice sa gaseasca solutii la problemele de mediu sau de sanatate de la nivel local, iar cu sprijinul Rompetrol, propunerilor lor sa fie implementate in beneficiul intregii comunitati. De asemenea, acest program asigura premisele necesare consolidarii comunitatii, prin atragerea si implicarea locuitorilor si a autoritatilor de resort in realizarea de proiecte similare si in alte domenii.”

Istoricul programului


“Impreuna pentru fiecare” este primul program de CSR de amploare, lansat de Grupul Rompetrol in Romania, in iunie 2009. Prin acordarea de finantari, programul incurajeaza derularea de initiative antreprenoriale comunitare, care sa rezolve nevoi punctuale din 2 domenii vulnerabile: sanatate si protectia mediului.

In 2009 si 2010 compania a finantat 36 de proiecte. Bugetul alocat pentru implementarea lor a depasit 500.000 euro.

4142

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Impreuna pentru fiecare 2009 | Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro