RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Advertisement


Inca 9.000 de stejari plantati de Enel si MaiMultVerde in Parcul Natural Comana

Inca 9.000 de stejari plantati de Enel si MaiMultVerde in Parcul Natural Comana

Aflati care e mecanismul prin care angajatii companiei planteaza copaci si ce impact pot avea astfel de actiuni asupra calitatii aerului.

(21 apr 2015)

350 de voluntari ai Enel Romania, ai Enel Green Power si ai Asociatiei „MaiMultVerde” au plantat 9.000 de puieti de stejar in Parcul Natural Comana, la 40 de kilometri de Bucuresti.

Voluntarii Enel si MaiMultVerde, la actiunea de impadurire

Actiunea, desfasurata intre 15 si 18 aprilie 2015, face parte dintr-un proiect initiat de Enel in 2012.

Este vorba despre proiectul ”Mega Copacul”, prin intermediul caruia compania s-a angajat sa planteze un copac pentru fiecare 10MWh de energie verde cumparata de clientii sai din zona business (10MWh este echivalentul consumului lunar a aproximativ 65 de gospodarii).

Despre pachetul de energie verde al Enel


Incepand cu anul 2012, Enel a introdus in portofoliul sau pachetul Energie Verde. Astfel, da posibilitatea companiilor sa cumpere electricitate provenita exclusiv din surse regenerabile, certificata de reteaua independenta de companii IQNet.

Referitor la consumul de energie verde, Michele Grassi, directorul general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia, a declarat:
Michele Grassi, directorul general al Enel Energie si Enel Energie MunteniaClientii nostri au achizitionat cu 15% mai multa energie verde in 2014, comparativ cu anul precedent, dovedind astfel interesul lor in reducerea impactului afacerilor lor asupra mediului. Suntem fericiti ca au raspuns cu entuziasm la initiativa noastra, iar noi vom continua sa dezvoltam produse care nu doar reduc amprenta de carbon, dar ofera, de asemenea, solutii pentru eficientizarea consumului de energie, contribuind in acest fel la un viitor durabil."

Pana acum, au optat pentru acest pachet companii din domenii precum turism, retail sau comunicatii. Prin proiectul „Mega Copacul”, Enel incearca sa-i stimuleze si pe altii sa-l aleaga.

Impactul proiectului "Mega Copacul"


De la lansarea proiectului, voluntarii Enel au participat la 4 actiuni de impadurire si au plantat in total 22.000 de copaci in Parcul Natural Comana. Astfel, au contribuit la refacerea unei paduri de stejar care a fost distrusa de activitatile umane.

Voluntarii Enel si MaiMultVerde, in Parcul Natural Comana
Voluntarii Enel si MaiMultVerde, in Parcul Natural Comana

Parcul Natural Comana, situat la doar 40 de km de Bucuresti, poate imbunatati considerabil calitatea aerului intr-o zona aflata in apropierea unei capitale cu un grad ridicat de poluare.

Un raport al Comisiei Europene avertiza ca Bucurestiul era in perioada 2008-2011 printre cele mai poluate orase din Uniunea Europeana, cu o concentratie de particule de aproape 4 ori mai mare decat obiectivul stabilit de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

O cauza a acestei situatii o reprezinta si defrisarile masive care au loc in tara noastra. Conform Greenpeace, in Romania se taie 3 hectare de padure pe ora, fara a se replanta altele.

"Mega Copacul", doar una dintre investitiile Enel in energii verzi


Proiectul “Mega Copacul” este doar una dintre initiativele grupului Enel de incurajare a consumului de energii regenerabile. Enel Green Power a dezvoltat pana acum centrale eoliene si fotovoltaice in Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea. Acestea aveau la sfarsitul anului 2013 o capacitate instalata de 533 MW.

Investitiile in energii regenerabile fac parte dintr-o noua strategie adoptata la nivel de global. Recent, reprezentantii grupului Enel si cei ai organizatiei Greenpeace s-au intalnit la Roma, pentru a discuta despre planurile companiei referitoare la trecerea de la tehnologii de productie a energiei bazate pe arderea combustibililor fosili la investitii in energii regenerabile.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

240

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Enel Romania | Protectia mediului | Marketing legat de o cauza

Iti recomandam si articolul:

GRI: cum raportezi despre initiativele de integrare a persoanelor cu dizabilitati

Companiile si organizatiile au la dispozitie un ghid cu recomandari GRI, dar si exemple de buna-practica ale unor companii active in domeniu


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.