RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Idei inovatoare de afaceri sociale, premiate de Fundatia Vodafone Americas

Idei inovatoare de afaceri sociale, premiate de Fundatia Vodafone Americas

Descoperiti cum au reusit trei antreprenori sa imbunatateasca viata comunitatilor din lumea a treia, cu ajutorul tehnologiei.

(13 iun 2014)

The Vodafone Americas Foundation, parte din reteaua de fundatii Vodafone, a premiat recent cele mai inovatoare idei de afaceri sociale care folosesc tehnologii wireless pentru a imbunatati conditiile de trai ale unor oameni din comunitati sarace.

Premiile au fost acordate in cadrul competitiei “Wireless Innovation Project”, competitie la care se poate aplica incepand cu luna octombrie sau noiembrie a fiecarui an.

Va prezentam in continuare cele mai bune 3 idei de afaceri:

O tehnologie pentru telefonul mobil cu ajutorul careia se poate depista cancerul


MobileOCT, o companie producatoare de tehnologii in domeniul medical, a propus o alternativa la testele costisitoare care trebuie efectuate pentru depistarea cancerului.

Este vorba despre un tub cu lentile, care, odata atasat la orice telefon mobil cu camera video si cu o aplicatie speciala instalata, devine un colposcop mobil low-cost. Acesta este capabil sa detecteze tesuturi suspecte de cancer inca din primele stadii, ceea ce permite medicilor sa evalueze mai usor necesitatea efectuarii unor analize suplimentare.

Un prim tip de cancer pe care cei de la MobileOCT incearca sa il combata este cel de col uterin. Conform specialistilor, este cauza numarul 1 de mortalitate a femeilor din comunitati sarace. Anual, 250.000 de femei mor de aceasta boala, care, daca ar fi depistata in primii 5 ani de la aparitie, nu ar necesita tratamente foarte costisitoare.

Urmariti in continuare o prezentare a impactului pe care l-ar putea avea proiectul asupra comunitatilor sarace:O platforma pentru comercializarea echitabila a unor obiecte de artizanat


Soko este o platforma care le permite femeilor din tari sarace, precum Kenya, sa isi vanda obiectele de artizanat direct catre clienti de pe piete internationale, cu ajutorul telefonului mobil.

Platforma a fost creata pentru a le asigura acestor femei venituri pe masura eforturilor depuse. In Africa, de exemplu, femeile produc intre 60 si 80% din bunurile comunitatii, insa nu castiga decat 10% din veniturile generate.

Urmariti in materialul video de mai jos cum functioneaza platforma:


Un dispozitiv de scanare a retinei cu ajutorul telefonului mobil


O echipa de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts a dezvoltat un dispozitiv care, odata atasat la un telefon mobil cu camera video si o aplicatie dedicata instalata, genereaza o imagine a retinei care permite medicilor sa evalueze in timp real starea de sanatate a pacientilor.

Dispozitivul se numeste eyeMITRA si ar putea fi o revolutie in domeniu, avand in vedere ca tehnologia este mult mai ieftina decat cele traditionale.

Vedeti in materialul video de mai jos cum arata si cum poate fi folosita aparatura:
Puteti afla mai multe detalii despre castigatori si alti finalisti de pe site-ul vodafone-us.com.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


5098

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Antreprenoriat social | Inovatie sociala | Sanatate | Produse responsabile | Achizitii responsabile

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro