RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Advertisement


Holcim Romania a lansat primul manual digital eco din Romania

Holcim Romania a lansat primul manual digital eco din Romania

Acesta este destinat elevilor din clasele III-VII si ii invata, intr-un mod interactiv, sa protejeze mediul.

(29 mar 2013)

Holcim Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, a lansat primul manual digital din Romania. Manualul “Lectia verde - Creeaza-ti mediul!” este destinat unui curs ecologic pentru elevii din clasele III-VII.
 
Scopul initiativei este de a responsabiliza elevii in vederea protejarii mediului inconjurator, intr-o maniera moderna si interactiva, mai atractiva pentru tineri.
Daniel Bach, Directorul General Holcim Romania
Daniel Bach, Directorul General Holcim Romania spune ca manualul: „ofera elevilor, intr-un format interactiv si atractiv, informatiile de care au nevoie pentru a lua decizii sustinute si responsabile in vederea conservarii resurselor naturale si protejarii mediului inconjurator”.

Conform datelor oficiale, in 5.000 de unitati scolare din tara exista calculatoare si conexiune la internet. In aceste scoli, manualul "Lectia verde – Creeaza-ti mediul!” poate fi introdus, daca acestea il aleg ca manual optional de studiu. Daniel Bach si Remus Pricopie la lansarea manualului

De asemenea, elevii il pot accesa online la adresa web: www.lectiaverde.ro , de pe orice computer conectat la internet sau il pot descarca gratuit pe iPad (prin intermediul aplicatiei iBooks ).

Initiativa face parte din programul de educatie ecologica pentru copii, Primul manual digital din Romania, “Lectia verde - Creeaza-ti mediul!” poate fi descarcat gratuit pe iPadCreeaza-ti mediul!” , lansat de Holcim Romania si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in 2004. Din 2009, programul a fost introdus in oferta nationala a obiectelor optionale de studiu, pentru elevii din clasele III-VII.  La ora actuala, cursul optional se preda in 250 scoli din Romania.

Mai multe informatii despre manualul digital “Lectia Verde – Creeaza-ti Mediul” pot fi gasite si pe pagina de Facebook .


Material realizat de Ina Ionescu, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1959

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Holcim Romania | Produse responsabile

Iti recomandam si articolul:

GSK Romania si-a publicat raportul de CSR pe 2013

Aflati cum a contribuit compania la imbunatatirea sistemului de sanatate din Romania si ce a facut pentru a-si reduce impactul de mediu.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.