RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Energie pentru fapte bune


Holcim, certificata international pentru achizitii responsabile

Holcim, certificata international pentru achizitii responsabile

Certificarea garanteaza ca materiile prime folosite in fabricarea produselor Holcim provin din surse responsabile fata de societate si mediu

(29 iul 2014)

Holcim Romania a obtinut o certificare internationala in domeniul sustenabilitatii, din partea companiei britanice de consultanta si audit in domeniul constructiilor, BRE (Building Research Establishment).

Este vorba de o atestare a faptului ca produsele Holcim respecta standardul BES 6001 (BRE Environmental and Sustainability Standard), privind aprovizionarea cu materiale de constructii din surse responsabile.

Holcim Romania este prima companie din afara Marii Britanii care primeste acest certificat, obtinant totodata ratingul ”Very Good” (din cele 4 ratinguri existente: "Pass", "Good", "Very Good", "Excellent").

Holcim Romania, certificata BES pentru achizitii responsabile


Cum a obtinut Holcim Romania certificarea


Standardul BES 6001 impune respectarea unor principii stricte in ceea ce priveste guvernanta organizationala, managementul lantului de aprovizionare si gestionarea aspectelor sociale si de mediu care trebuie luate in considerare pentru a asigura aprovizionarea din surse responsabile.

Printre demersurile care i-au adus companiei Holcim Romania certificarea, se numara:
 • discutii cu furnizorii, pentru obtinerea unor certificari ale materiei prime cumparate de Holcim
 • managementul aspectelor sociale, de securitate si sanatate in munca

  Compania si-a propus obiectivul de ”Zero accidente”, iar pentru acesta a investit in perioada 2009-2010 peste 2 milioane de euro in dotarea cu echipamente si sesiuni de instruire a angajatilor. In plus, la fabricile sale din Alesd si Turda, Holcim Romania asigura prezenta unor echipe de interventie private, in caz de situatii de urgenta si incendii.
 • managementul aspectelor legate de mediu

  Grupul Holcim a investit pana acum 700 de milioane de euro in tehnologiile din fabricile sale din Alesd si Campulung. In 2014, va aloca 15 milioane de euro pentru mentenanta, eficientizarea productiei si reducerea consumului de energie in aceste fabrici.

  Pe langa investitiile in tehnologie, Holcim s-a preocupat si de masurarea impactului produselor sale asupra mediului, de-a lungul ciclului lor de viata. Cu ajutorul unei companii  de consultanta si audit externe, a realizat analize LCA (Life Cycle Assessment) si a publicat pe baza lor declaratii de mediu (EDP - Environmental Product Declaration), pentru fiecare produs.  

  Aceste informatii permit clientilor Holcim sa calculeze si sa evalueze, la randul lor, impactul cladirilor pe care le construiesc asupra mediului inconjurator, in functie de materialele achizitionate.

Beneficiile cumpararii unor produse care respecta standardul BES 6001


Companiile care obtin o certificare a faptului ca produsele lor respecta standardul BES 6001 ofera de fapt clientilor garantia ca produsele pe care le cumpara au fost fabricate din materiale care provin din surse sustenabile.

Aceasta garantie le permite clientilor sa isi certifice la randul lor cladirile, conform unor standarde recunoscute la nivel international. Este vorba despre standardele BREEAM (“Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology”), un sistem de certificare a cladirilor eficiente energetic, dezvoltat in Marea Britanie, respectiv LEED (“Leadership in Energy & Environmental Design”), sistemul echivalent dezvoltat in Statele Unite.

Achizitionarea unor materiale de constructii certificate BES 6001, cu ratingul ”Very Good”, permite dezvoltatorilor sa obtina 2 puncte in schemele de certificare BREEAM 2011 si LEED 2013 (din peste 130 de puncte, respectiv peste 80).

Obtinerea unei certificari pentru cladiri eficiente energetic este voluntara, insa poate aduce dezvoltatorilor un avantaj competitiv sau chiar o subventie din partea unor consilii locale.

Holcim este in acest moment singura companie producatoare de ciment, betoane si agregate din Romania cu o oferta de materiale de constructii care pot contribui la certificarea ecologica a cladirilor.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


305

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Holcim Romania | Produse responsabile | Investitii sustenabile | Achizitii responsabile | Protectia mediului

Iti recomandam si articolul:

Dacia va infiinta doua clase profesionale de mecanica la un liceu din Mioveni

Aflati de ce este important acest demers atat pentru companie, cat si pentru mediul de afaceri din Romania.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.