RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Holcim a donat un aparat de anestezie de ultima generatie catre spitalul din Campulung

Holcim a donat un aparat de anestezie de ultima generatie catre spitalul din Campulung

Cu ajutorul lui, medicii vor putea efectua peste 600 de anestezii anual, imbunatatind astfel calitatea serviciilor medicale in localitate.

(11 dec 2014)

Holcim Romania a donat un aparat medical de anestezie de ultima generatie catre Spitalul Municipal din Campulung, localitate in care compania detine una dintre fabricile sale. Donatia face parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare si moderizare a intregului bloc operator.

Aparatul este marca Drager, produsa de unul dintre liderii mondiali in domeniu, si valoreaza 10.000 de euro. Acesta va intra in dotarea sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva a spitalului.

Aparatul de anestezie, necesar pentru desfasurarea optima a interventiilor chirurgicale


Spitalul Municipal din Campulung deserveste aproximativ 120.000 de pacienti. La fel ca in multe alte spitalele de stat, aparatura veche din dotare ingreuneaza desfasurarea actului medical. In cazul operatiilor chirurgicale normale sau de urgenta, unde sunt necesare anestezii, medicii erau uneori nevoiti sa transfere pacientii la alte sectii in care exista aparatura mai performanta sau chiar catre Spitalul Judetean Pitesti.
Aparatul donat de Holcim Spitalului din Campulung
Cu ajutorul aparatului donat de Holcim insa, medicii vor putea asigura anual aproximativ 600 de anestezii generale suplimentare, pentru mai multe sectii din spital: chirurgie generala, obstetrica-ginecologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastica si reparatorie, O.R.L. si oftalmologie. Astfel, nu se va mai pierde timp in efectuarea interventiilor chirurgicale, iar locuitorii din Campulung vor putea beneficia de servicii medicale gratuite, la ei acasa.

In plus, spitalul va putea obtine un punctaj mai bun in procesele de evaluare si acreditare si va putea solicita in continuare decontarea interventiilor de la „Casa Nationala de Asigurari de Sanatate”. Trebuie mentionat ca CNAS deconteaza interventiile doar daca se respecta anumite conditii. Una dintre acestea este ca aparatura sa nu fie foarte veche si sa nu se impuna scoaterea din uz, situatie cu care Spitalul din Campulung s-ar fi confruntat daca Holcim nu ar fi donat aparatul de anestezie.

Donatia Holcim, parte dintr-un parteneriat de lunga durata


Parteneriatul Holcim cu Spitalul din Campulung dureaza de mai bine de 15 ani. Pana acum, compania a mai donat: un analizator de laborator, un coagulometru, un laparoscop, un analizator automat de hematologie si un analizator de gaze si electroliti in sange.

Reprezentantii Spitalului din Campulung si Holcim, la evenimentul de inaugurare

Referitor la decizia Holcim de a se implica in dezvoltarea comunitatilor unde are operatiuni, Emil Raicov, directorul Fabricii de Ciment Holcim Campulung, a declarat:
Emil Raicov, directorul Fabricii de Ciment Holcim CampulungVremurile in care o fabrica nu insemna mai mult decat ceea ce se desfasura intre gardurile ei au apus demult. O companie, mai ales din zona industriala, trebuie sa-si asume roluri pentru solutionarea problemelor comunitatii. Holcim Romania considera ca fiecare companie trebuie sa fie implicata in viata comunitatilor din localitatile in care isi desfasoara activitatea. Donatia se inscrie in eforturile depuse de compania noastra, de-a lungul ultimilor 15 ani, de a contribui la cresterea si imbunatatirea vietii oamenilor din Campulung, in special in ceea ce priveste calitatea actului medical.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1624

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Holcim Romania | Implicare in comunitate | Sanatate

Iti recomandam si articolul:

Solutii: eficienta energetica si surse regenerabile pentru companii

Descoperiti tehnologii inovatoare, care le permit companiilor sa-si eficientizeze consumul de energie si sa-si reduca impactul de mediu.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.