RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


 Heineken si ALIAT: rezultatele programului Alcohelp la 1 an de la lansare

Heineken si ALIAT: rezultatele programului Alcohelp la 1 an de la lansare

Programul se desfasora online si ofera servicii gratuite de consiliere pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool.

(17 dec 2010)

Heineken si asociatia ALIAT au anuntat rezultatele programului Alcohelp, la un an de la lansarea sa, in noiembrie 2009. Alcohelp este prima platforma on-line de consiliere si interventie de tip e-health, pentru  persoanele cu probleme legate de consumul de alcool.

Site-ul ofera instrumente gratuite de preventie, interventie si orientare catre alte servicii de specialitate. El contine informatii utile si un program de consiliere in 10 pasi, recomandat celor care cauta sprijin pentru a depasi problema consumului de alcool. In plus, utilizatorii inregistrati pe site pot cere sfaturi personalizate unui specialist, prin e-mail.

Rezultate in primul an de functionare:
  • 17.631 de persoane au accesat site-ul;
  • 940 au completat un chestionar de auto-evaluare a consumului personal de alcool;
  • 982 au urmat programul on-line de consiliere in 10 pasi;
  • specialistii si consilierii Alcohelp au raspuns la 472 e-mailuri trimise de utilizatori;
  • 1.514 mesaje lasate de utilizatori pe forumul programului.
 
Specialistii ALIAT alaturi de locuitorii din Miercurea-Ciuc, care completeaza chestionare de auto-evaluare a consumului de alcoolPentru promovarea site-ului, in iunie 2010, cei doi parteneri au organizat o caravana in 11 orase din tara. In cadrul acesteia, specialistii ALIAT au intrat in contact cu peste 8.000 de persoane si au efectuat 960 de evaluari, urmate de o interpretare a rezultatelor si o scurta consiliere. In plus, au fost distribuite si 7.320 de pliante cu informatii despre consumul de alcool  si riscurile implicate.

Jan Derck van Karnebeek, Managing Director Heineken Romania, declara cu privire la parteneriatul cu ALIAT:

Jan Derck van Karnebeek, Managing Director Heineken RomaniaParteneriatul cu specialistii de la ALIAT si programele pe care le derulam impreuna fac parte din agenda de sustenabilitate a Heineken Romania, ”Brewing a Better Future” si ne aduc cu un pas mai aproape de scopul acesteia: sa avem o contributie pozitiva asupra  societatii, mediului si comunitatilor in care ne desfasuram activitatea. In viitor, ne vom mentine angajamentul de a promova un consum responsabil si vom continua parteneriatul cu ALIAT, ca parte din platforma noastra de sustenabilitate.”


3451

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Implicare in comunitate

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro