RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


GSK: rezultatele caravanei "Rabla pentru periuta ta"

GSK: rezultatele caravanei "Rabla pentru periuta ta"

Compania a inlocuit peste 10.000 de periute de dinti uzate, in conditiile in care romanii isi schimba periutele, in medie, o data la 2 ani.

(24 oct 2014)

Nu mi-am mai schimbat de mult periuta, dar eu le oparesc si asa sunt mereu proaspete”. Iata declaratia unei doamne din Galati, prezenta la unul dintre corturile in care GSK Consumer Healthcare a inlocuit gratuit periutele de dinti uzate ale consumatorilor cu unele noi, in cadrul unei caravane intitulate sugestiv „Rabla pentru periuta ta”.
Cortul 'Rabla pentru periuta ta' in Galati
In luna septembrie si octombrie 2014, compania a instalat corturi similare in alte 6 orase din tara: Bucuresti, Constanta, Brasov, Iasi, Cluj-Napoca si Oradea. Pe langa periute noi, cei prezenti au mai primit reduceri la pasta de dinti si sfaturi referitoare la igiena orala, din partea unor specialisti.

Iata cum a comentat medicul stomatolog Daniela Musat, prezenta la cortul ”Rabla pentru periuta ta” din Brasov, situatia igienei orale la romani:

Din pacate, marea majoritate se spala insuficient si incorect. In plus, nu inteleg importanta periajului de seara: asa cum nu mananci branza sau fructele pe care le lasi peste noapte pe masa, nu trebuie sa pastrezi nici resturile alimentare peste noapte, pentru ca in gura noastra este un mediu umed, cald si o flora bacteriana mai dezvoltata decat in bucatarie. Daca nu ne schimbam periuta putem ajunge la probleme de sanatate precum carii, afectiuni gingivale sau afectiuni ale tubului digestiv. Iar daca nu ne schimbam periuta de dinti la timp pot aparea leziuni la nivelul gingiei (pentru ca resturile alimentare vor ramane la baza dintelui si sub gingii) sau ne vom distruge smaltul, din cauza perilor tociti”.

In total, GSK Consumer Healthcare a inlocuit 10.000 de periute de dinti uzate in cele 7 orase in care a organizat actiuni.

Cortul 'Rabla pentru periuta ta' in Iasi
Cortul caravanei "Rabla pentru periuta ta" in Iasi


Inlocuire periutelor, parte dintr-o campanie GSK de educatie despre igiena orala


“Rabla pentru periuta ta” face parte din campania de educare si promovare a igienei orale corecte a GSK Consumer Healthcare, ”Zambeste Romania”.

Campania are 2 componente principale:
  • caravana pentru inlocuirea periutelor uzate
  • un program de consultatii stomatologice gratuite, in peste 1.000 de cabinete stomatologice din tara. Cei interesati sa se programeze la consult o pot face pe site-ul Zambeste Romania.
Prin intermediul campaniei ”Zambeste Romania”, GSK Consumer Healthcare si-a propus sa schimbe obiceiurile romanilor referitoare la igiena orala.

Igiena orala, ignorata de romani


In medie, un roman foloseste putin peste un tub de pasta de dinti anual si isi schimba periuta o data la 2 ani. In mediul rural, situatia este si mai ingrijoratoare: periutele sunt schimbate o data la 10 ani.

In aceste conditii, nu este de mirare ca 80% dintre adulti au probleme dentare, iar 75% dintre copiii cu varste de pana la 13 ani au carii pe dintii temporari. La fel de grav este ca romanii nu obisnuiesc sa mearga la dentist, in scop preventiv: 49% dintre ei nu au vizitat un cabinet stomatologic in ultimul an, 69% merg doar cand au probleme, iar 9% nu au fost niciodata.

Statisticile apartin unor studii comandate de GSK in 2012 si 2013 si realizate pe esantioane reprezentative pentru Romania.


Material realizat de Irina Breniuc, redactor ResponsabilitateSociala.ro

2069

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Sanatate | Marketing social

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro