RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Grupul UniCredit sprijina un proiect impotriva efectelor negative ale migratiei

Grupul UniCredit sprijina un proiect impotriva efectelor negative ale migratiei

600 de copii si 500 de batrani afectati de migratia rudelor vor fi sustinuti printr-un proiect de 480.000 de euro.

(01 mai 2009)

Grupul UniCredit sprijina un proiect impotriva efectelor negative ale migratiei. Acesta se numeste "Migrations – Romania: Combaterea efectelor negative ale migratiei in randul copiilor si al batranilor ramasi acasa". Pentru implementarea "Migrations – Romania", Grupul a alocat suma de 480.000 de euro.

Proiectul va fi implementat in judetul Iasi, de catre Unidea – Fundatia UniCredit, UniCredit Tiriac Bank si de voluntarii Asociatiei Alternative Sociale, pe o perioada de doi ani. Se adreseaza copiilor si batranilor ale caror rude apropiate au plecat sa lucreze in strainatate.

Astfel, in cadrul proiectului, 600 de copii si 500 de batrani din Iasi vor beneficia de asistenta sociala, medicala si juridica. Pentru a-i ajuta, organizatorii vor organiza mai multe actiuni, printre care:

  • reintegrarea in scoli a copiilor care au abandonat cursurile;
  • organizarea unor sedinte de consiliere psihologica pentru copiii abuzati fizic sau emotional;
  • oferirea unui sprijin material, constand in hrana, rechizite, haine sau medicamente, in functie de necesitati;
  • oferirea de sprijin persoanelor in varsta care sunt imobilizate sau care se pot misca foarte greu.

In realizarea acestor actiuni, organizatorii vor fi ajutati de o serie de institutii publice, printre care Asociatia Nationala de Protectie a Drepturilor Copilului, Casa Judeteana de Pensii Iasi si Inspectoratul Judetean de Politie.

De asemenea, pentru a creste nivelul de constientizare a problemelor generate de migratie, organizatorii vor realiza doua campanii:
  1. o campanie de informare desfasurata la nivel national si international. Aceasta va promova modul in care parintii plecati in strainatate pot beneficia - in tara in care lucreaza - de alocatie pentru copiii lor ramasi acasa.
  2. o campanie de sensibilizare care se va desfasura in judetul Iasi. Scopul acesteia este sa ii motiveze pe locuitori sa se implice mai mult in sprijinirea batranilor si copiilor ale caror rude au plecat sa lucreze peste hotare.
Anca Tuta, Manager CSR UniCredit Tiriac BankOrganizatorii au ales sa implementeze proiectul in judetul Iasi datorita migratiei masive inregistrate in aceasta zona. Anca Nuta, Manager CSR in cadrul UniCredit Tiriac Bank, motiveaza: "Conform unui studiu realizat de UNICEF si Asociatia Alternative Sociale, inca de acum doi ani, in regiunea Moldovei, peste 100.000 de minori aveau unul sau ambii parinti plecati sa lucreze in strainatate. Noi credem ca acesti copii au dreptul la o viata normala, iata motivul pentru care am implementat acest program".

Despre programul "Migrations"

Proiectul "Migrations - Romania" face parte dintr-un program international, numit generic "Migrations". Acesta a fost initiat de Grupul Unicredit si se desfasoara in 22 de tari in care Grupul este prezent. Programul "Migrations" se deruleaza, momentan, in Romania, Serbia si Germania, urmand sa fie pus in practica si in restul celor 19 tari.

Despre Unidea    Fundatia UniCredit

Unidea – Fundatia UniCredit este o organizatie non-profit fondata in martie 2003 de catre Grupul UniCredit. Unidea este finantata in exclusivitate de Grup si este o entitate separata, formata din reprezentanti ai societatii civile. Fundatia Unidea – UniCredit se implica in implementarea proiectelor de dezvoltare desfasurate in tarile in care Grupul UniCredit este prezent, dar si in zone in care Grupul nu activeaza, in special in Africa Subsahariana.

Despre Asociatia Alternative Sociale

Asociatia Alternative Sociale a fost infiintata in 1997 de un grup de studenti de la Facultatea de Asistenta Sociala a Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi. Asociatia sprijina reforma in domeniul justitiei, prevenirea si combaterea traficului de persoane, prevenirea abuzului, neglijarii, exploatarii si institutionalizarii copiilor, furnizarea de servicii psihosociale pentru copii, batrani si minori victime ale infractiunilor.


2627

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


UniCredit Tiriac Bank |

Iti recomandam si articolul:

KMG International: Raport de sustenabilitate GRI G4

Aflati performantele de sustenabilitate ale fostului The Rompetrol Group, pe 4 dimensiuni: angajati, mediu, comunitate si piata (2013-2014)


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.