RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Grupul Rompetrol a finalizat modernizarea Spitalului Municipal Orastie

Grupul Rompetrol a finalizat modernizarea Spitalului Municipal Orastie

Proiectul a inclus repararea statiei de sterilizare, renovarea spatiului in care aceasta functioneaza si o serie de actiuni in comunitate.

(02 nov 2010)

Grupul Rompetrol a anuntat finalizarea unui nou proiect de reabilitare a unei unitati sanitare, pe care l-a finantat in cadrul celei de-a doua editii a programului ”Impreuna pentru fiecare”. Compania a acordat 12.000 de euro Spitalului Municipal Orastie pentru repararea si modernizarea statiei de sterilizare.

Spitalul Municipal Orastie a fost deschis in 1940 si are in fiecare an aproximativ 6.000 de pacienti din Orastie, Geoagiu si comunele arondate din jud. Hunedoara. Statia de sterilizare functioneaza din 1986, iar pana la interventia Rompetrol nu a fost reparata niciodata. Conform normelor, durata ei de functionare era depasita de peste 14 ani, asa incat reprezenta un pericol pentru siguranta si sanatatea pacientilor.

Proiectul de reabilitare a statiei s-a derulat intre 15 septembrie si 25 octombrie, cu implicarea a 80 de voluntari si a personalului medical.  

Actiuni din cadrul proiectului


Cu ajutorul finantarii Rompetrol, echipa de proiect a inlocuit componentele vechi sau stricate ale statiei si a renovat spatiul in care aceasta functioneaza.

Proiectul a inclus si un seminar despre preventia bolilor transmisibile pentru elevii din clasele a IX-a si a X-a de la Colegiul National “Aurel Vlaicu”. Trei medici specialisti le-au vorbit tinerilor despre bolile transmisibile, caile de transmitere si masurile de preventie. Elevii au primit materiale informative pe aceaste teme, care includeau si detalii despre sprijinul Rompetrol. La final, cei mai atenti participanti au fost premiati cu enciclopedii medicale si carti despre alimentatie si miscare.

De asemenea, organizatorii au amenajat un cort in centrul orasului Orastie, unde locuitorii au putut beneficia de asistenta si sfaturi medicale gratuite. Aici au fost distribuite si materiale cu informatii despre prevenirea bolilor cardio-vasculare. Cortul a functionat timp de 2 zile, iar locuitorii au fost informati printr-un anunt la radioul local.

Instalatia de sterilizare reparata Spatiu renovat prin izolare termica, inlocuirea tamplariei, zugravirea peretilor si montarea de linoleum Cort dotat cu echipamente medicale, unde locuitorii din Orastie au putut beneficia de asistenta medicala gratuita.

Dr. Dan Sechi, medic primar chirurg si manager al Spitalului Municipal Orastie, enumera cateva dintre beneficiile aduse de proiect:

"Ca urmare a reabilitarii spatiului si a statiei de sterilizare, a fost eliminat riscul de infectie nosocomiala (intraspitaliceasca), a crescut siguranta interventiilor chirurgicale si confortul personalului medical. De asemenea, reabilitarea statiei inseamna si economii la utilitati (curent electric, apa), acest aspect nefiind posibil inainte, cand operatiunile de sterilizare erau repetate pana la obtinerea rezultatelor dorite.“

Detalii despre stadiul implementarii proiectelor castigatoare in 2010, dar si despre cele finalizate in 2009, pot fi gasite pe www.impreunapentrufiecare.ro.

2235

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro