RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Grupul denkstatt si-a publicat raportul de CSR pe 2012-2013

Grupul denkstatt si-a publicat raportul de CSR pe 2012-2013

Raportul e de interes pentru stakeholderii romani, denkstatt fiind un jucator important pe piata noastra de consultanta in sustenabilitate.

(13 aug 2014)

Denkstatt, companie de consultanta in sustenabilitate, cu operatiuni in Estul Europei (Bulgaria, Ungaria, Romania, Serbia, Slovacia), dar si in Austria si Spania, si-a publicat recent cel de-al treilea raport de sustenabilitate.

Raportul prezinta performantele de CSR din perioada 2012-2013 si a fost realizat tinand cont de principiile versiunii G4 a standardului GRI. El este relevant pentru stakeholderii din Romania, in special companii si institutii publice, in conditiile in care denkstatt Romania este un jucator important pe piata de consultanta in sustenabilitate, avand in portofoliu si servicii precum cele de: raportare de CSR, stakeholder engagement sau asigurare a raportarii de sustenabilitate (eng.”sustainability assurance”).

Domeniile de raportare considerate relevante de catre densktatt au fost: cunostintele angajatilor, impactul asupra mediului, influenta pe care o au serviciile oferite si asigurarea bunastarii angajatilor. Va prezentam in continuare unele dintre cele mai importante performante ale companiei:

Dezvoltarea cunostintelor angajatilor


Pentru o companie de consultanta, cunostintele angajatilor sunt cel mai important activ. Prin urmare, denkstatt a investit semnificativ in recrutarea angajatilor potriviti si in dezvoltarea lor.

In 2012, 91% dintre angajatii denkstatt aveau o diploma de licenta si 84% - o diploma de masterat. In plus, experienta profesionala medie era de peste 13 ani per consultant.

Angajatii noi trec printr-un proces de formare de o saptamana, care are loc la Viena. In 2012, toti angajatii au beneficiat in medie de 8,6 zile de training, in cadrul unor programe precum ‘Sharing is caring’. Acesta a constat in organizarea unor sesiuni interne de schimb de cunostinte intre angajati si s-a desfasurat in Austria, Bulgaria si Romania.

Impactul activitatii asupra mediului


La fel ca in cazul altor companii de consultanta, la denkstat, calatoriile de afaceri sunt responsabile pentru 85% din emisiile de gaze cu efect de sera.

Comparativ cu 2012, denkstatt a emis in 2013 mai putin CO2, fapt datorat limitarii calatoriilor cu avionul si scaderii consumului de energie in sediul sau, din Austria. In comparatie cu anii anteriori, amprenta sa de carbon a crescut, odata cu extinderea activitatii companiei.

Evolutia emisiilor de CO2 ale grupului denkstatt
Evolutia emisiilor de CO2 ale grupului denkstatt


Pe langa propriile eforturi de a-si limita impactul negativ asupra mediului, denkstatt isi ajuta clientii sa integreze sisteme de management al aspectelor de mediu (pentru reducerea consumului de energie si apa, a cantitatii de deseuri generate sau pentru stimularea investitiilor in cladiri verzi).

Sustenabilitatea serviciilor oferite


Denkstatt furnizeaza servicii in urmatoarele sectoare: sisteme de management, protectia mediului, dezvoltare sociala si consultanta in sustenabilitate. Prin urmare, impactul sau indirect, prin intermediul alegerii proiectelor carora le ofera consultanta si management, este mai mare decat impactul direct al activitatii sale.

La nivel de grup, denkstatt coordoneaza proiecte precum:
  • gestionarea riscurilor profesionale pentru unul dintre cei mai mari producatori de ciment, Holcim;
  • colectarea informatiilor necesare in raportarea de mediu pentru una dintre cele mai mari banci ale Austriei;
  • managementul lunar a aproximativ 1.500 de transporturi de deseuri in una dintre cele mai mari fabrici din Ungaria;
  • managementul deseurilor de-a lungul ciclului de viata al produselor E.ON.

Responsabilitatea fata de angajati


Asa cum am mentionat anterior, pentru denkstatt, angajatii sunt unul dintre cele mai importante active. Prin urmare, investitia in bunastarea lor este esentiala.

In 2013, grupul avea 71 de angajati, in comparatie cu doar 56 in 2012. Dintre acestia, 32 erau femei si 39 - barbati. Dintre cei 11 directori ai grupului, 6 erau barbati si 5 femei, iar, in afara de managerul din Slovacia, toti erau de nationalitatea locala.

In ceea ce priveste satisfactia angajatilor, Romania este tara cu cei mai nemultumiti angajati.

 
Evolutia nivelurilor de satisfactie a angajatilor denkstatt
Evolutia nivelurilor de satisfactie a angajatilor denkstatt


Va invitam sa aflati mai multe despre performantele de CSR ale Grupului denkstatt, citind Raportul integral de CSR al companiei:


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1986

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Rapoarte CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro