RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


GRI defineste viitorul raportarii de CSR

GRI defineste viitorul raportarii de CSR

Organizatia isi va consulta in 2015 stakeholderii, pentru a determina maniera in care companiile ar putea imbunatati procesul de raportare.

(19 ian 2015)

Organizatia Global Reporting Initiative (GRI) va intervieva pe parcursul anului 2015 manageri de top, reprezentanti ai unor organe de reglementare si lideri de opinie, pentru a determina in ce directie ar trebui sa se indrepte raportarea performantelor din domeniul sustenabilitatii in viitor.

De asemenea, va organiza mai multe evenimente la nivel global, in cadrul carora stakeholderii vor putea dezbate pe subiectul raportarii de CSR.

Proiectul din care face parte acest demers se numeste “Reporting 2025” si este sustinut de Boston College - Center for Corporate Citizenship, Enel si SAP. Pe langa contributia financiara, cei 3 sponsori vor pune la dispozitia organizatiei intreaga lor expertiza din domeniul sustenabilitatii.

Ce vor sa afle cei de la GRI


Expertii GRI vor incerca sa afle de la stakeholderi care sunt informatiile pe care acestia si-ar dori sa le obtina de la companiile care raporteaza despre performantele lor din domeniul sustenabilitatii, dar si care sunt in opinia lor cele mai potrivite formate de raportare.

In materialul video de mai jos, Nelmara Arbex, Chief Advisor on Innovation in Reporting in cadrul GRI, prezinta principalele subiecte care vor fi abordate in interviuri si la evenimente:Companiile si publicul larg, invitate sa dezbata


Pe masura ce vor fi realizate, interviurile vor fi publicate pe site-ul GRI in format video, alaturi de articole de sinteza si analiza.

Reprezentantii organizatiei invita publicul larg si stakeholderii sa se alature dezbaterii, trimitand comentarii si propunand discutarea si altor aspecte referitoare la raportarea de CSR pe care ei le considera importante.

De asemenea, GRI a lansat un apel adresat companiilor, prin care le solicita sa i se alature in intregul demers. Pentru aceasta, a creat un grup de lucru (GRI Corporate Leadership Group on Reporting 2025), la care companiile pot adera daca indeplinesc urmatoarele 3 criterii:
  • sunt corporatii;
  • realizeaza rapoarte de CSR de cel putin 3 ani;
  • pot dovedi ca expertiza lor in domeniul sustenabilitatii poate fi valoroasa pentru proiect.

Companiile din Romania interesate sa faca parte din acest grup de lucru il pot contacta pe Davion Ford, GRI Media Relations Manager, la adresa de e-mail: ford@globalreporting.org.

Contextul in care se desfasoara proiectul


Consultarile realizate de GRI vin in contextul noilor reglementari adoptate la nivel european.

In luna noiembrie a anului trecut, a intrat in vigoare Directiva 2014/95/EU privind obligatia marilor companii de a raporta anual o serie de aspecte nefinanciare si informatii privind diversitatea (raportare de CSR/Sustenabilitate). Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene nu au impus insa o modalitate standard de raportare a acestor informatii.

GRI este organizatia care a dezvoltat cel mai folosit standard de raportare de CSR la nivel global: standardul GRI. Ultima versiune a sa a fost publicata in 2013 (GRI G4), iar versiunea anterioara va mai fi acceptata de GRI doar pana la finalul anului 2015.


Pentru mai multe detalii despre proiect si pentru a urmari interviurile deja realizate, puteti consulta site-ul GRI.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2742

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Enel Romania | Tendinte CSR | Rapoarte CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro