RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Green Revolution si Raiffeisen Bank au deschis sezonul "I"Velo" 2014

Green Revolution si Raiffeisen Bank au deschis sezonul "I"Velo" 2014

Doritorii vor putea inchiria una dintre cele aproximativ 1.000 de biciclete, majoritatea noi, care vor fi disponibile in 7 orase ale tarii.

(01 apr 2014)

Pe 29 martie 2014, Raiffeisen Bank si Asociatia "Green Revolution" au deschis sezonul programului de bike-sharing “I’Velo” in Bucuresti. Anul acesta, organizatorii au achizitionat 800 de biciclete noi si vor deschide si un nou centru in Alba Iulia.

Locuitorii capitalei au deja la dispozitie 400 de biciclete, pe care le pot inchiria din cele 3 centre “I’Velo”, situate in Parcul Herastrau (Piata Charles de Gaulle), la Arcul de Triumf si in Parcul Tineretului (la intrarea de la Gheorghe Sincai).

Centrele sunt deschise sapte zile din sapte, in intervalul 11:00-19:00 (de luni pana vineri) si 10:00-19:00 (sambata si duminica), cu precizarea ca ultima inchiriere se face la ora 18. Rezervarile se pot face si online, pe site-ul www.ivelo.ro, in limita a 3 biciclete.

Programul are doua componente: una gratuita si cealalta cu plata. Tinerii sub 16 ani si pensionarii pot inchiria bicibletele gratuit, pe baza carnetului de student, respectiv a talonului de pensie. Pentru cei care nu se incadreaza in aceste categorii, tarifele de inchiriere sunt de 4 lei pe ora sau 15 lei pentru 24 de ore.

Trebuie mentionat ca, pentru studenti, Raiffeisen Bank si Green Revolution au un program de bike-sharing dedicat: StudentObike.

Elemente noi in promovarea programului "I'Velo"


Deschiderea sezonului “I’Velo” a fost sarbatorita sambata trecuta, printr-un tur pe biciclete in jurul parcului Herastrau. La eveniment au participat peste100 de persoane, printre care si bloggerii: Adrian Ciubotaru, Radu Restivan, Nicoleta Cirjan, Simona Scripcariu, Coca Catalina si Bogdan Miu.

Bloggerii prezenti la evenimentul de lansare a sezonului ‘I’Velo’ 2014
Bloggerii prezenti la evenimentul de lansare a sezonului ‘I’Velo’ 2014

In plus fata de participarea la eveniment, cei 6 bloggeri au contribuit la promovarea programului printr-o campanie de teasing. Intre 24 si 29 martie, acestia s-au plimbat prin Bucuresti, pe biciclete “I’Velo”, iar apoi au relatat experientele in unul sau mai multe articole de pe blogurile lor. Iata cateva exemple:
In plus, organizatorii au desfasurat o competitie pentru public. In perioada 25-28 martie, acestia au putut trimite povesti despre experientele lor pe biciclete “I’Velo”, iar 5 dintre ele le-au adus autorilor vouchere pentru inchirierea gratuita a bicicletelor.

La aceste metode de promovare se adauga, pentru prima data, difuzarea unui spot radio pe Europa FM.

“I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania, prezent in 7 orase: Bucuresti, Timisoara (Parcarea Hotelului Timisoara), Iasi (Parcul Copou), Brasov (Piata Sfatului), Constanta (parcul Tabacariei sau Gravity Park), Sibiu (Cazarma 90) si Alba Iulia.

De la lansarea sa acum 4 ani, in jur de 800.000 de romani au inchiriat biciclete. In total, acestia au pedalat peste 9 milioane de kilometri, reducand cu 1.200 de tone cantitatea de dioxid de carbon care ar fi fost eliminata prin mijloacele clasice de transport.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2151

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Raiffeisen Bank | Proiecte ONG | Protectia mediului

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro