RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Green Revolution si Fundatia Carl von Linde informeaza populatia despre poluarea aerului

Green Revolution si Fundatia Carl von Linde informeaza populatia despre poluarea aerului

Aflati cum vor cele 2 organizatii sa aduca in prim-plan problema calitatii aerului si sa determine populatia si autoritatile sa actioneze.

(22 mai 2014)

Respira adanc! Este indemnul unui proiect prin care Asociatia Green Revolution, alaturi de fundatia corporativa a companiei Linde Gaz Romania, si-a propus sa aduca in atentia publica problema calitatii aerului, o problema ingrijoratoare, conform statisticilor.

Un raport al Comisiei Europene arata ca Bucurestiul era cel mai poluat oras din Uniunea Europeana, cu o concentratie de particule de aproape 4 ori mai mare decat obiectivul stabilit de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Raportul a fost realizat la finalul unui proiect de evaluare a calitatii aerului in 25 de orase europene, pe o perioada de 3 ani, intre 2008 si 2011.

Totusi, atat in capitala, cat si in Romania, se respecta normele europene referitoare la calitatea aerului. Declaratia ii apartine secretarului de stat in Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Anne-Rose-Marie Juganaru, prezenta la evenimentul de lansare a proiectului “Respira Adanc”.

In completarea prezentarii datelor oficiale, Anne-Rose-Marie Juganaru a mai spus:Anne-Rose-Marie Juganaru, secretar de stat in Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice

Poate ca nu ajunge ca ne-am aliniat normelor europene in privinta calitatii aerului. Poate ca ar trebui sa constientizam faptul ca datoriile noastre nu se refera numai la inverzirea orasului, ci si la reducerea poluarii.

Se pare ca intocmai asta incearca initiatorii proiectului “Respira Adanc”, si anume sa traga un semnal de alarma referitor la importanta calitatii aerului pentru sanatatea noastra si sa ne faca sa actionam.

Cum si-au propus initiatorii sa isi indeplineasca obiectivele


Proiectul “Respira Adanc” va avea doua componente:
 • o parte de initiere a unor discutii cu parteneri institutionali, pentru identificarea unor solutii de reducere a poluarii aerului

  Mai exact, este vorba despre o serie de workshop-uri si seminarii, pe care Asociatia Green Revolution le va organiza in colaborare cu autoritati locale si centrale: cu Ministerul Mediului, Agentia Nationala de Protectia Mediului, Primaria Generala a capitalei, primariile de sector etc..

  Raluca Fiser, Presedintele Asociatiei, ne explica rolul acestor discutii:
  Raluca Fiser, Presedintele Asociatiei Green Revolution
  Incercam sa vedem cum putem sa-i sustinem, prin informarea populatiei si prin identificarea celor mai bune solutii pentru implementarea corecta si cu rezultate palpabile in Romania a directivei europene cadru privind calitatea aerului.
 • o parte de informare si educare a publicului larg cu privire la poluare si la masurile care pot fi luate la nivel individual pentru limitarea acesteia

  Informatiile vor fi prezentate pe pagina de Facebook a proiectului si pe site-ul respira-adanc.ro.

  In plus, initiatorii au planificat diverse workshopuri creative de reciclare si seminarii despre calitatea apei si a aerului, dar si alte evenimente inedite.

  Unul dintre acestea evenimente a fost lansarea oficiala a proiectului. Aceasta a avut loc pe bulevardul Magheru, la intersectia cu strada Anastasie Simu, intr-un spatiu de relaxare care intoarce privirile trecatorilor.

  Este vorba despre o constructie urbana transparenta, formata din doua compartimente in care au fost create medii total opuse: intr-unul dintre ele exista un spatiu de relaxare cu multa verdeata, fotolii cu vibromasaj si muzica de relaxare, iar in celalalt - un spatiu monoton, impovarator, ticsit cu obiecte comune construite doar din deseuri (o masina din biciclete vechi, animale din fier, piese de mobilier din lemn vechi etc.).

  Constructie urbana transparenta, formata din doua compartimente in care au fost create medii total opuse

  Corneliu Belciug, directorul de programe al Asociatiei Green Revolution si creatorul conceptului, ne-a explicat semnificatia constructiei:
  Corneliu Belciug, directorul de programe al Asociatiei Green Revolution
  Daca in primul spatiu ne putem bucura de ceea ce ne ofera natura, in cel de-al doilea am incercat sa reconstruim o lume post-consum, o lume in care am terminat toate resursele, in care am consumat tot ceea ce era de consumat si in care, pentru a ne mentine nivelul de trai si confortul cu care eram obisnuiti, vom fi nevoiti sa reconstruim din deseuri si din resturi ceea ce natura ne oferea inainte.

  Constructia va ramane pana la sfarsitul saptamanii la intersectia bulevardului Magheru cu strada Anastasie Simu, dupa care, cel mai probabil, va fi mutata in Herastrau.

Despre implicarea Linde Gaz Romania in cadrul proiectului


Costul proiectului “Respira Adanc” este de aproximativ 80.000 de euro, suma care va fi acoperita in totalitate de Fundatia “Carl von Linde”, a carui finantator principal este compania Linde Gaz Romania.

Anna Chitac, Presedintele fundatiei, ne-a explicat de ce s-au implicat in acest proiect:

Anna Chitac, Presedinte Fundatia 'Carl von Linde'Prin activitatea sa, compania Linde Gaz Romania este conectata cu acest subiect, cel al calitatii aerului. Prin acest proiect, am vrut sa dam inapoi ceva tarii, orasului, oamenilor. Asta pentru ca, in activitatea noastra, ne-am intalnit cu foarte multe afectiuni si probleme care ne-au facut sa credem ca mediul in care traim este cauza multor probleme de sanatate. Iar daca pana acum am dezvoltat proiecte axate pe tratarea unor boli, prin aest proiect ne dorim sa le prevenim, prin informare si educarea populatiei.Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2345

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Proiecte ONG | Protectia mediului

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro