RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Google: investitie record intr-un proiect de furnizare de energie solara catre gospodarii

Google: investitie record intr-un proiect de furnizare de energie solara catre gospodarii

Aflati ce aduce nou proiectul in care gigantul IT a decis sa investeasca cea mai mare suma de pana acum, dar si cum isi justifica investitia

(05 mar 2015)

Google va investi suma record de 300 de milioane de dolari intr-un proiect energetic rezidential al unei companii producatoare de energie solara.

Este vorba despre un proiect prin care SolarCity, lider in furnizarea de energie solara in California, planuieste sa instaleze panouri solare pe aproximativ 25.000 de gospodarii. Valoarea totala a lucrarilor este estimata la 750 de milioane de dolari.

Angajati ai SolarCity, asigurand mentenanta unui parc de panouri solare
Angajati ai SolarCity, asigurand mentenanta unui parc de panouri solare

Prin ce este diferita aceasta investitie fata de cele anterioare


Investitia in proiectul SolarCity nu este prima de acest tip pentru gigantul IT. Pana acum, Google a alocat peste 1,5 miliarde de dolari pentru proiecte de energie din surse regenerabile. In mare parte, a fost vorba despre angajamente de a cumpara energie verde de la producatori pe perioade lungi de timp, pentru alimentarea centrelor sale.

De data aceasta insa, compania va contribui la furnizarea energiei solare catre gospodarii individuale. In cele mai multe cazuri, consturile de achizitionare si de instalare a panourilor solare depasesc puterea financiara a consumatorilor casnici.

Profitand de aceasta oportunitate, SolarCity le va pune la dispozitie intalatiile, le va monta si va asigura mentenanta lor, pentru pretul de 30 de dolari lunar, adica mai putin decat costul electricitatii achizitionate din sistem.

Cum motiveaza compania aceasta investitie


Conform declaratiilor publicate pe site, Google nu se limiteaza la a investi in proiecte de energie regenerabila doar ca sa-si asigure energie verde pentru operatiunile sale, ci si pentru a dezvolta industria.

Referitor la aceasta ultima investitie in proiectul SolarCity, Sidd Mundra, renewable energy principal la Google, a declarat:
Ne bucuram ca putem contribui la indeplinirea obiectivului SolarCity de a ajuta familiile sa isi reduca amprenta de carbon si factura la energie. Facem astfel atat un bine pentru mediu si pentru familii, cat si pentru afacerea noastra.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1642

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Investitii sustenabile

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro