RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Ghid de evaluare a calitatii programelor de internship pentru companii

Ghid de evaluare a calitatii programelor de internship pentru companii

Ghidul a fost dezvoltat de CSR Europe si cuprinde indicatori referitori la guvernanta, recrutare, eficienta si conditii de munca.

(04 sep 2014)

Reteaua globala CSR Europe a publicat un ghid pentru evaluarea calitatii programelor de internship de catre companiile care le ofera. Acesta se numeste “Towards Quality Internships & Apprenticeships” si a fost dezvoltat in colaborare cu European Youth Forum (YFJ), compania de consultanta in CSR Impronta Etica si specialisti Microsoft.

Ghidul are la baza 10 indicatori de performanta aplicabili pentru evaluarea internshipurilor educationale si 6 indicatori pentru evaluarea celor non-educationale. Acestia sunt incadrati in 4 arii cheie: guvernanta programelor, recrutarea candidatilor, calitatea procesului de invatare si conditiile de munca.

Cu ajutorul indicatorilor, pot fi verificate aspecte precum: existenta unor proceduri formalizate de organizare a internshipurilor, transparenta oferirii informatiilor in timpul procesului de recrutare, calificarea si experienta mentorului, acordarea unei remuneratii pe parcursul stagiului etc..

Utilitatea unui instrument de evaluare a calitatii internshipurilor


Autorii ghidului au dorit sa ofere nu doar un instrument care sa ajute companiile sa isi auto-evalueze programele de internship, ci si un standard prin care acestea sa isi poata compara performantele cu cele ale altor companii, in scopul imbunatatirii practicilor din domeniu.

Conform unui eurobarometru din 2013, 46% dintre cetatenii europeni cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani au urmat stagii de practica. Cu toate acestea, 6 din 10 nu au primit recompense financiare, iar 1 din 4 nu considera ca experienta le va folosi la viitoarele locuri de munca.

Prin urmare, un ghid care sa asigure calitatea programelor de stagiu din companii se dovedeste a fi mai mult decat necesar, atat pentru stagiari, cat si pentru companii. Pentru acestea din urma, un program de stagiu relevant si eficient le asigura accesul la un grup de viitori posibili angajati deja pregatiti, dar si imaginea de bun-angajatori.

Puteti consulta ghidul mai jos, in intregime:
Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2584

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Cercetari CSR | Educatie | Cursuri

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro