RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


GDF SUEZ renoveaza scoala dintr-o comuna in care are operatiuni

GDF SUEZ renoveaza scoala dintr-o comuna in care are operatiuni

E vorba de comuna Baleni, judetul Galati, unde compania are un parc eolian si unde a mai desfasurat proiecte in folosul comunitatii.

(18 sep 2014)

GDF SUEZ Energy Romania si Primaria Baleni, alaturi de Habitat for Humanity, vor renova pana la sfarsitul lunii octombrie 2014 scoala din comuna Baleni. Investitia totala ajunge la 118.000 de euro, jumatate fiind acoperita de companie si jumatate - din fonduri locale.

Nu este pentru prima data cand GDF Suez se implica in dezvoltarea comunitatii din Baleni. In trecut, a mai contribuit la forarea unui put de apa si la diverse lucrari de infrastructura. Compania detine aici unul dintre cele doua parcuri eoliene ale sale.

Situatia invatamantului din Baleni, ingrijoratoare


In judetul Galati, aproximativ 25% dintre scoli nu aveau aviz de functionare cu o saptamana inainte de inceperea anului scolar. Una dintre acestea era scoala din Baleni.

Cladirea in care se tineau odata cursurile nu a mai fost renovata de 25 de ani. Cele 8 sali de clasa si 2 laboratoare se afla intr-o stare ingrijoratoare de deteriorare, iar incalzirea lor inca se mai face pe soba. Iata cum arata:

Clasa din scoala din Baleni, renovata cu sprijinul GDF SUEZ Laboratorul de informatica din scoala din Baleni, renovata cu sprijinul GDF SUEZ Clasa din scoala din Baleni, renovata cu sprijinul GDF SUEZ

Acum, orele se desfasoara intr-o cladire anexa, care a fost renovata recent, dar in care mai demult functiona doar gradinita comunei. Aici, 214 elevi si 10 profesori se inghesuie, alaturi de pre-scolari, in putinele sali de clasa disponibile. E de la sine inteles ca aceste conditii afecteaza calitatea invatamantului.

Pentru a imbunatati situatia, autoritatile din comuna au cerut la inceputul anului 2014 sprijinul GDF SUEZ. Compania s-a oferit atunci sa acopere jumatate din costurile renovarii cladirii.

In ce consta renovarea scolii din Baleni


Renovarea cladirii a inceput inca din luna august, cu oameni din comunitatea locala. Alaturi de specialistii Habitat for Humanity, acestia vor reabilita izolatia exterioara si interioara, vor inlocui tamplaria, vor monta parchet, gresie si faianta, vor schimba instalatia electrica si pe cea sanitara si vor inlocui centrala termica.

Cladirea scolii din Baleni, in interior
Cladirea scolii din Baleni, in interior

De supravegherea lucrarilor din partea GDF Suez se ocupa Danut Vasilescu, Implementation Project Manager al parcului eolian GDF din Baleni, Alizeu Eolian. O data pe saptamana, cand ajunge in Baleni in interes de serviciu, verifica si evolutia lucrarilor efectuate de cei de la Habitat for Humanity si apoi transmite informatiile mai departe, managementului companiei.

Despre relatia cu comunitatea locala, Danut Vasilescu ne-a declarat ca este una foarte buna, intrucat compania contribuie la dezvoltarea acesteia: plateste taxe si impozite catre autoritatile locale, a creat cateva locuri de munca pe partea de paza si protectie a parcului si finanteaza realizarea unor proiecte locale, precum cel de renovare a scolii.

Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1876

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


GDF SUEZ Energy Romania | Implicare in comunitate | Educatie

Iti recomandam si articolul:

Solutii: eficienta energetica si surse regenerabile pentru companii

Descoperiti tehnologii inovatoare, care le permit companiilor sa-si eficientizeze consumul de energie si sa-si reduca impactul de mediu.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.