RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

Avon - Profil CSR

GDF SUEZ

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Advertisement


GDF SUEZ: programul educational "Intalnire cu energia", editia 2014

GDF SUEZ: programul educational "Intalnire cu energia", editia 2014

Angajatii companiei ii vor invata pe 2.400 de elevi de clasa a IV-a despre cum sa utilizeze eficient si in siguranta sursele de energie.

(08 oct 2014)

GDF SUEZ Energy Romania, in colaborare cu Fundatia Chance for Life si Ministerul Educatiei Nationale, va desfasura cea de-a opta editie a programului educational “Intalnire cu energia”.

Aceasta va avea loc in octombrie 2014, in 37 de scoli din Bucuresti si alte 7 orase. Peste 2.400 de elevi vor afla despre tipurile de energie, despre cum le pot utiliza in siguranta si in mod eficient, pentru a proteja mediul inconjurator.

In cadrul programului, voluntari ai GDF SUEZ Energy Romania si lectori ai Chance for Life vor merge in scoli din Bucuresti, Calarasi, Galati, Craiova, Slatina, Baicoi, Sfantu Gheorghe si Curtea de Arges. In fiecare dintre acestea, le vor preda elevilor de clasa a IV-a cate 2 lectii: una in saptamana 6-10 octombrie, iar cealalta - in saptamana 20-24 octombrie.

Specialistii le vor vorbi despre tipurile si sursele de energie, despre drumul gazului natural de la extractie si pana la folosirea lui in locuinte, despre utilizarea in conditii sigure a gazului si despre economia de energie. Partea teoretica va fi insotita de planse pedagogice, filmulete explicative, experimente si jocuri, in asa fel incat procesul de predare sa fie cat mai interactiv si atractiv pentru copii.

Sesiune interactiva din cadrul unei editii anterioare a programului 'Intalnire cu energia'
Sesiune interactiva din cadrul unei editii anterioare a programului "Intalnire cu energia"

Pe langa lectiile de la clasa, programul mai include si un concurs. Acesta se va desfasura pe mai multe etape, respectiv:
 • etapa pe clasa

  Elevii vor da un test pentru verificarea cunostintelor dobandite de-a lungul celor doua cursuri. Cei care vor obtine cele mai mari 3 punctaje pe fiecare clasa vor fi premiati.
 • etapa pe scoala

  Elevii fiecarei clase, impreuna un profesor coordonator, vor putea inscrie in competitia pe scoala cate un proiect de grup (filmulete, machete etc.), plecand de la tematica programului. Va fi desemnat cate un proiect castigator pe fiecare scoala.

  Macheta realizata la o editie anterioara a programului "Intalnire cu energia"
 • etapa pe oras

  Proiectele de grup vor concura pentru titlul de “cel mai original proiect”, oferit pentru fiecare oras participant.

”Intalnire cu energie” este un program educational desfasurat de GDF SUEZ Energy Romania inca din 2007. Acesta se incadreaza intr-una din cele 3 directii strategice de CSR ale companiei, respectiv educatia (alaturi de sanatate si protectia mediului).

Eric Stab, Presedintele Director General GDF SUEZ Energy Romania, remarca utilitatea programului, atat pentru elevi si profesori, cat si pentru companie:Eric Stab, Presedintele Director General GDF SUEZ Energy Romania
Acest program aduce informatii practice despre energie, utile atat elevilor, cat si parintilor si cadrelor didactice. Voluntarii GDF SUEZ Energy Romania au astfel ocazia de a iesi din aria lor de competenta si de a interactiona cu elevii, in cadrul unor lectii foarte interactive.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


535

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


GDF SUEZ Energy Romania | Voluntariat | Educatie

Iti recomandam si articolul:

6 spitale vor fi dotate pentru testarea auzului la nou-nascuti cu finantarea Fundatiei Orange

In aceste spitale vor fi testati 12.000 de copii anual, permitand interventia timpurie in cazul celor depistati cu probleme.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.