RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


GDF SUEZ a renovat scoala dintr-o comuna galateana in care are operatiuni

GDF SUEZ a renovat scoala dintr-o comuna galateana in care are operatiuni

Cei 214 elevi vor invata de acum in sali de clasa incalzite cu centrala termica si vor avea la dispozitie grupuri sanitare moderne.

(11 nov 2014)

GDF SUEZ Energy Romania si Primaria Baleni, alaturi de Habitat for Humanity, au anuntat ca au finalizat lucrarile de renovare a scolii din comuna Baleni, localitate din judetul Galati in care compania are operatiuni. Lucrarile au durat 3 luni si au costat in total 118.000 de euro.

Cei 214 elevi din comuna au inceput deja cursurile in cladirea nou-renovata. Ei se bucura acum de grupuri sanitare moderne si de incalzire centralizata, comoditati pe care nu le aveau inainte.

Situatia scolii din Baleni inainte de renovare


Scoala din Baleni nu fusese renovata niciodata din momentul construirii ei, in urma cu 25 de ani. Cand cladirea mai era inca functionala, copii erau nevoiti sa utilizeze grupuri sanitare cu WC-uri turcesti si sa se incalzeasca la soba. Acum cativa ani insa, starea de deteriorare in care ajunsesera cele 8 sali de clasa si 2 laboratoare i-a determinat pe inspectorii scolari sa nu-i mai acorde aviz de functionare.

Salile de clasa inainte de renovare
Salile de clasa inainte de renovare

Dupa inchiderea scolii, cursurile s-au mutat intr-o cladire anexa, in care functiona gradinita comunei. Timp de cativa ani de zile, aici s-au inghesuit, alaturi de pre-scolari, cei 214 elevi si 10 profesori, fiind nevoiti sa invete pe schimburi.

Ingrijorate de situatie, autoritatile locale au cerut ajutorul companiei GDF SUEZ Energy Romania, prezenta pe plan local cu unul dintre cele 2 parcuri eoliene ale sale. Compania a fost de acord sa acopere jumatate din costurile renovarii scolii, restul sumei fiind alocata din fonduri locale.

Scoala din Baleni, dupa revovare


Renovarea scolii a inceput in luna august. La lucrari, au participat atat specialisti Habitat for Humanity, cat si voluntari din comunitatea locala si muncitori din cadrul primariei. Acesti au izolat cladirea in interior si in exterior, au inlocuit tamplaria, au montat gresie si faianta, au schimbat instalatiile electrice si sanitare, au inlocuit sistemul de incalzire pe sobe cu o centrala termica, au modernizat grupurile sanitare si au reconditionat mobilierul.

Lucrarile s-au finalizat pe 31 octombrie. Iata cum arata cladirea dupa renovare:


Incepand cu 1 noiembrie 2014, elevii si profesorii din Baleni si-au reluat activitatea didactica in cladire.

Ora de curs desfasurata in scoala din Baleni, dupa renovare
Ora de curs desfasurata in scoala din Baleni, dupa renovare

Implicarea GDF SUEZ in comunitatea din Baleni


Nu este prima data cand GDF SUEZ Energy Romania se implica in proiecte de dezvoltare a comunitatii locale din Baleni. In trecut, a mai contribuit la forarea unui put de apa si la diverse lucrari de infrastructura.

Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy RomaniaCu privire la finantarea lucrarilor de renovare a scolii din Baleni, Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy Romania, a declarat:

Ne bucuram ca putem reda copiilor, cadrelor didactice din Baleni, si implicit intregii comunitati, o scoala noua, primitoare, care asigura conditiiile propice derularii unui act educational de calitate.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2135

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


GDF SUEZ Energy Romania | Implicare in comunitate | Dezvoltare comunitara

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.