RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


GDF SUEZ a dotat Spitalul Universitar Bucuresti cu aparatura moderna pentru chirurgie laparoscopica

GDF SUEZ a dotat Spitalul Universitar Bucuresti cu aparatura moderna pentru chirurgie laparoscopica

Astfel, medicii vor putea efectua de 2 ori mai multe interventii chirurgicale, iar rezidentii le vor putea urmari prin transmisiuni video.

(12 dec 2014)

GDF SUEZ Energy Romania a finantat dotarea unei sali de operatii din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) cu aparatura medicala de ultima generatie, care le va permite medicilor sa efectueze de 2 ori mai multe interventii chirurgicale decat inainte, iar rezidentilor si studentilor - sa asiste la operatii de la distanta, prin transmisiuni video.

Investitia in echipamente s-a ridicat la suma de 235.000 de euro si a fost facuta prin intermediul unui proiect de responsabilitate sociala a companiei GDF SUEZ Energy Romania, denumit ”Energie pentru o sansa la viata”. De implementarea lui s-a ocupat Asociatia ”Daruieste viata”, organizatie cu activitate in sectorul medical incepand cu anul 2012.

Situatia dotarilor SUUB de dinainte de finantare


La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, medicii efectuau anual aproximativ 800 de interventii chirurgicale, mult sub numarul solicitarilor. Dintre acestea, doar 250 erau realizate laparoscopic.

Laparoscopia presupune utilizarea unui tub subtire, luminat, denumit laparoscop, care este introdus printr-o incizie in abdomen, pentru examinarea sau interventia asupra organelor abdominale sau genitale interne. Spre deosebire de operatiile clasice, care necesita incizii mari, interventiile laparoscopice implica riscuri mai mici, sunt mai putin costisitoare si nu necesita spitalizare. Pentru a putea fi efectuate, este insa nevoie de aparatura medicala specializata.

Dotarile din cadrul proiectului


Cu ajutorul finantarii GDF SUEZ, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a putut achizitiona o linie laparoscopica de ultima generatie, care va permite studierea bolilor si realizarea unor interventii chirurgicale minim-invazive. Aparatura se poate conecta si la alte aparate medicale si poate fi actualizata permanent, lucru esential in conditiile in care tehnologia medicala evolueaza rapid.

Aparatura cu care a fost dotata sala de operatii a SUUB

Suplimentar, spitalul a mai achizitionat: un aparat modern de anestezie, o masa de operatii modulabila, lampi de iluminat cu camere incorporate, un defibrilator si un aspirator chirurgical.

Aparatura cu care a fost dotata sala de operatii a SUUB
Aparatura cu care a fost dotata sala de operatii a SUUB

Pe langa aparatura medicala, in sala a fost instalat si un sistem video cu ajutorul caruia interventiile chirurgicale se vor putea transmite in direct in salile de cursuri, astfel incat studentii si medicii rezidenti sa isi poata insusi mai usor metodele si tehnicile folosite.

Cu toate aceste dotari, medicii vor putea efectua de acum inainte 1.600 de interventii chirurgicale anual.

Finantarea acordata de GDF SUEZ, parte din strategia de CSR a companiei


Cei care au semnalat necesitatea dotarii salii de operatie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti au fost reprezentantii Asociatiei ”Daruieste Viata”. Acestia au raspuns unui apel de proiecte adresat de GDF SUEZ Energy Romania mai multor ONG-uri cu experienta in domeniul sanatatii, au propus proiectul de dotare al SUUB si au castigat finantarea.

Compania a hotarat sa sustina astfel de proiecte din domeniul medical dupa ce, in 2012, si-a consultat  statekeholderii, pentru a identifica domeniile de implicare in comunitate pe care acestia le considera importante. Intr-un top domeniilor, sanatatea s-a clasat pe primul loc.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


3737

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


GDF SUEZ Energy Romania | Dezvoltare comunitara | Sanatate

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.