RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


GDF Suez a dotat Institutul Fundeni cu aparatura moderna pentru diagnosticarea cancerelor de sange

GDF Suez a dotat Institutul Fundeni cu aparatura moderna pentru diagnosticarea cancerelor de sange

Echipamentele, unice in S-E Romaniei, asigura cresterea numarului de analize de la 700 la 2.500 si a ratei de supravietuire de la 50 la 80%.

(06 oct 2014)

GDF SUEZ Energy Romania si Asociatia „Daruieste Viata” au anuntat recent dotarea a 2 laboratoare de la Institutul Clinic Fundeni cu aparatura performanta pentru diagnosticarea cancerelor de sange.

Este vorba despre doua echipamente, unice in sud-estul tarii. Cu ajutorul lor, medicii vor putea realiza anual 2.500 de analize de sange, in loc de 700, cat se faceau anterior. In plus, diagnosticul va fi unul mai precis, ceea ce va creste sansele de supravietuire ale pacientilor de la 50 la 80%.

Pe langa achizitionarea echipamentelor, GDF SUEZ Energy Romania si Asociatia ”Daruieste Viata” au renovat cele 2 laboratoare. Investitia totala a companiei a fost de 375.000 de euro.

Unul dintre cele 2 laboratoare renovate si dotate cu finantarea GDF SUEZ Energy Romania

Precizia diagnosticului, vitala in cazul cancerelor de sange


In Romania, rata mortalitatii in cazul leucemiilor a fost de 67% in anul 2012, conform statisticilor OMS. Motivul pentru care mai mult de jumatate dintre pacienti mor este acela ca medicii, folosind echipamente vechi, stabilesc un diagnostic aproximativ sau chiar unul gresit. Acest lucru nu permite adaptarea tratamentului cu citostatice in functie de tipul si stadiul bolii, ceea ce diminueaza sansele de vindecare ale pacientilor.

Insa, cu ajutorul unor echipamente precum cele achizitionate de Institutul Fundeni, medicii pot depista care este procentul de celule afectate si, in functie de acest lucru, pot stabili tipul de tratament sau pot recomanda, in cazurile grave, transplantul medular. In plus, aparatura permite monitorizarea bolii pe parcursul ei si adaptarea tratamentului in functie de evolutia acesteia.

De acum inainte, Institutul Clinic Fundeni va putea primi pentru analiza si diagnostic probe de sange din intreaga tara. Institutul va deveni asadar unul dintre cele 3 astfel de centre din Romania, alaturi de cel in Timisoara (dotat tot de Asociatia „Daruieste viata”) si cel in Iasi (dotat de Ministerul Sanatatii).

O alta reusita a Asociatiei „Daruieste viata” este semnarea unui protocol cu Ministerul Sanatatii, prin care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este obligata sa deconteze, incepand cu 1 ianuarie 2015, toate analizele pe care trebuie sa le realizeze pacientii cu cancer de sange.

Investitia GDF SUEZ Energy Romania, una strategica


In 2012, GDF SUEZ Energy Romania si-a consultat stakeholderii, pentru a identifica domeniile de implicare in comunitate pe care acestia le considera importante. Sanatatea s-a clasat pe primul loc.

Prin urmare, compania a solicitat organizatiilor neguvernamentale cu experienta in domeniul sanatatii sa trimita proiecte pentru care aveau nevoie de finantare.

Asociatia ”Daruieste viata” a inscris atunci unul dintre proiectele finantate, respectiv cel pentru dotarea Institutului Fundeni. Proiectul s-a numit ”Energie pentru o sansa la viata”, a fost inceput de asociatie in octombrie 2013 si finalizat un an mai tarziu, odata cu inaugurarea oficiala a laboratoarelor.Eric Stab, Presedintele Director General al GDF SUEZ Energy Romania

La evenimentul de inaugurare a fost prezent si Eric Stab, Presedintele Director General al GDF SUEZ Energy Romania. Acesta a declarat ca investitia companiei in acest proiect raspunde nevoii clientilor de a „beneficia de un act medical la standarde europene”.


Puteti urmari mai jos un material video cu intreaga declaratie:


 

Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

5258

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


GDF SUEZ Energy Romania | Proiecte ONG | Sanatate | Dezvoltare comunitara

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro