RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Fundatia Western Union a anuntat trei proiecte sociale pe care le finanteaza cu 100.000 USD, in 2008

Fundatia Western Union a anuntat trei proiecte sociale pe care le finanteaza cu 100.000 USD, in 2008

Cele 3 proiecte vor fi implementate in 2008, de Fundatia Agapedia, Habitat for Humanity si Fundatia Alternative Sociale.

(10 ian 2008)

Fundatia corporativa a Western Union a anuntat trei proiecte derulate de ONG-uri pe care le va finanta in 2008. Cele trei proiecte presupun infiintarea unui centru de asistenta sociala in Chisinau, construirea unei case pentru o familie cu venituri mici si derularea unui proiect de asistenta sociala pentru copiii lasati acasa de parintii plecati la munca in strainatate. Suma acordata de Western Union pentru finantarea proiectelor este de 100.000 de USD.

Centrul de asistenta sociala la Chisinau


O prima finantare anuntata de Fundatia Western Union este pentru infiintarea unui centru de asistenta sociala in Chisinau. Fundatia va finanta cu 50.000 de USDFundatia Agapedia proiectul "Agapedia pentru Moldova", iar Fundatia Agapedia Moldova il va implementa.

Centrul va acorda sprijin persoanelor cu risc ridicat de abandon al copiilor. Ele vor beneficia gratuit de servicii sociale, de planificare familiala si contraceptie, de servicii de pediatrie, asistenta sociala si consiliere psihologica.

Suma oferita de Western Union va asigura si pregatirea de asistenti maternali, pentru ca o parte din copiii abandonati in prezent in orfelinate sa poata fi crescuti in familii surogat.

Initiativa reprezinta o continuare a proiectului dezvoltat de Fundatia Western Union si Fundatia Agapedia in Romania, in perioada 2006-2007 (finantat de Western Union cu aceeasi suma).

Constructia unei case alaturi de Habitat for Humanity


Habitat for HumanityCel de-al doilea proiect pe care il va finanta Western Union este constructia unei case pentru o familie cu venituri modeste. Initiativa apartine Fundatiei Habitat for Humanity, al carui obiect de activitate este construirea de locuinte pentru familiile cu venituri mici, in diverse zone ale tarii.

Fundatia Western Union va finanta cu 35.000 de USD constructia unei case, in primavara acestui an. La constructia casei va participa si o echipa de voluntari, angajati ai Western Union.

Finantarea programului "Singur Acasa"Singur Acasa


Programul "Singur Acasa" vizeaza acordarea de servicii sociale pentru copiii lasati acasa de parintii plecati la munca in strainatate. Programul este derulat de Fundatia Alternative Sociale.

Fundatia Western Union va finanta programul cu 15.000 de USD. La aceasta suma se adauga finantarea oferita de Banca Romaneasca (10.000 de USD) si Banca Transilvania (5.000 de USD).

Alexandru BadulescuLa finalizarea procesului de selectie a proiectelor ce vor primi finantare, Alexandru Badulescu, Country Director Western Union pentru Romania si Republica Moldova, a declarat: "remarc cu bucurie ca domeniul ONG din Romania dovedeste, pe an ce trece, o abordare tot mai profesionista a proiectelor. Obiectivele sunt mai clar definite, pe termen mai lung si pe mai multe nivele, managementul de proiect este mai riguros, rezulatele se masoara si se comunica. Cele trei noi proiecte romanesti care s-au calificat la finantare din partea Fundatiei Western Union au avut de infruntat o competitie internationala serioasa. Cred ca toate trei sunt proiecte valoroase si am convingerea ca implementarea lor va fi un succes."

7088

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Western Union Romania | Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro