RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Fundatia Vodafone: finantari de 350.000 de Euro in beneficiul persoanelor defavorizate

Fundatia Vodafone: finantari de 350.000 de Euro in beneficiul persoanelor defavorizate

ONG-urile pot obtine finantari de pana la 70.000 Euro pentru proiecte de educatie, sanatate sau asistenta sociala. Deadline: 28 august

(10 aug 2015)

Fundatia Vodafone Romania deruleaza in aceasta perioada cea de-a treia editie a programului de finantare "Fondul pentru fapte bune", cu un buget total de 350.000 de Euro. 

Programul se adreseaza ONG-urilor: asociatii, fundatii sau federatii. Acestea sunt invitate sa inscrie proiecte care urmaresc sa imbunatateasca accesul la educatie, la servicii medicale sau la servicii sociale pentru copii, tineri si batrani defavorizati social, economic sau fizic.

Spre exemplu, proiectele eligibile pot urmari: cresterea calitatii serviciilor medicale dintr-o institutie medicala, imbunatirea accesului la educatie sau servicii publice de asistenta medicala pentru categoriile defavorizate, cresterea calitatii procesului de invatamant, prevenirea abandonului scolar si familal, sau oferirea de servicii sociale pentru categorii defavorizate.

Un proiect poate primi o finantare de pana la 70.000 de Euro.

Proiect finantat de Fundatia Vodafone, in sprijinul categoriilor defavorizate

Workshop pentru cresterea capacitatii ONG-urilor


Un obiectiv specific al actualei editii a programului este si acela de a creste capacitatea ONG-urilor de a formula proiecte mai bune, dar si de a le derula intr-un mod mai eficient. De aceea, Fundatia Vodafone a organizat un workshop de intrebari si raspunsuri pentru ONG-urile interesate sa aplice, pe 11 august 2015. 

Pentru orice clarificare Fundatia incurajeaza in continuare ONG-urile sa trimita intrebari pe adresa Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.  

Totodata, Fundatia invita ONG-urile sa se informeze de pe site-ul www.vodafone.grantwizard.ro, atat in privinta actualei runde de finantare (regulament de participare, obiective, criterii), cat si in privinta proiectelor finantate in anii anteriori. 

Procesul si criteriile de jurizare


Calendarul actualei runde de finantare este urmatorul:
  • 3 - 28 august 2015: inscrierea online a proiectelor pe platforma www.vodafone.grantwizard.ro;
  • 31 august - 11 septembrie 2015: evaluarea proiectelor inscrise in concurs;
  • 14 - 25 septembrie 2015: anuntarea publica a rezultatelor.
Evaluarea proiectelor va fi facuta de o echipa formata din membri ai Consiliului de Administratie, membri ai Fundatiei Vodafone Romania si consultanti externi.

Printre criteriile de selectie se numara: concordanta cu misiunea Fundatiei Vodafone Romania si cu domeniile eligibile pentru aceasta runda de finantare (educatie, sanatate, servicii sociale), originalitatea, relevanta, alocarea eficienta a resurselor umane si financiare, planificarea eficienta a activitatilor, sustenabilitatea sau impactul proiectului.

Totodata, e important de mentionat ca vor avea prioritate proiectele care: folosesc tehnologia si aplicatiile mobile pentru a imbunatati viata persoanelor dezavantajate, proiectele care se desfasoara pe o arie geografica extinsa si cele cu un numar mare de potentiali beneficiari.

Despre Fundatia Vodafone Romania


Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

In cei 17 ani de activitate, Fundatia a finantat peste 848 de proiecte in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de ONG-urile partenere.

Mai multe detalii despre programele Fundatiei pot fi gasite pe: www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone sau http://fundatiavodafone-blog.ro.

4458

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Finantari si sponsorizari | Fundraising

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.