RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Fundatia Vodafone: finantari de 150.000 de euro pentru proiecte comunitare

Fundatia Vodafone: finantari de 150.000 de euro pentru proiecte comunitare

Pana pe 30 martie 2015, ONG-urile sau grupurile de initiativa pot depune proiecte in domeniile educatiei, sanatatii sau serviciilor sociale.

(02 mar 2015)

Fundatia Vodafone Romania va finanta proiecte comunitare din domeniile educatiei, sanatatii si serviciilor sociale, in cadrul unui program pe care il va implementa in parteneriat cu Fundatia PACT, in 7 judete din zona de Sud si Sud-Est a tarii. Este vorba despre Arges, Braila, Buzau, Dolj, Galati, Mehedinti si Olt.

Pana pe 30 martie 2015, oganizatiile neguvernamentale, grupurile de initiativa sau organizatiile comunitare mici din judetele mentionate pot aplica pentru finantare, descarcand de pe site-ul Fundatiei PACT un formular (denumit “scrisoare de intentie”), compeltandu-l si trimitandu-l la adresa Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. .

O organizatie poate obtine finantare pentru un singur proiect, iar suma maxima care poate fi solicitata este de 7.000 de euro. Costurile administrative nu pot depasi 15% din finantare.

Valoarea totala a investitiei Fundatiei Vodafone in acest program este de aproximativ 150.000 de euro.

Procesul de selectie


Pana pe 15 aprilie 2015, organizatorii vor evalua scrisorile de intentie si vor anunta proiectele calificate in urmatoarea etapa de selectie.

Fundatia PACT ii va ajuta apoi pe reprezentantii organizatiilor sa completeze un formular elaborat (documentul denumit “cerere de finantare”), un document de planificare bugetara (documentul denumit “buget”) si alte formulare auxiliare. Toate acestea trebuie trimise de cei calificati in aceasta etapa la adresa Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , pana pe 18 mai 2015.

Proiectele castigatoare vor fi desemnate pana pe 2 iunie 2015, de catre un juriu format din reprezentanti ai Fundatiei Vodafone Romania si ai Fundatiei PACT, dar si din evaluatori externi, independenti de cei doi parteneri.

Criterii de jurizare


Vor avea prioritate proiectele care:
  • incurajeaza colaborarea, implicarea civica, mobilizarea comunitatilor si voluntariatul;
  • ofera solutii la probleme importante pentru comunitate sau pentru grupuri vulnerabile;
  • ii ajuta pe membrii comunitatilor sa identifice si sa contribuie la rezolvarea problemelor categoriilor defavorizate
  • ii ajuta pe membrii comunitatilor sa identifice resurse locale disponibile pentru solutionarea problemelor existente pe plan local;
  • promoveaza drepturile omului si responsabilitatea sociala;
  • protejeaza mediul inconjurator in desfasurarea activitatilor;
  • au obiective concrete si realiste si sunt sustenabile si dupa finalizarea finantarii;
  • incurajeaza utilizarea tehnologiei si o integreaza in activitatile desfasurate;

Proiectele castigatoare trebuie implementate in decurs de maximum 7 luni, in perioada iulie 2015 - 31 ianuarie 2016. Pe langa finantare, castigatorii vor beneficia si de cateva traininguri pe teme precum: dezvoltare organizationala, comunicare sau fundraising.

Alfati mai multe detalii despre acest program de finantare de pe site-ul Fundatiei PACT. Fundatia Vodafone planifica sa implementeze programe similare si in alte zone ale tarii.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1992

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Analiza: noua agenda de dezvoltare globala pentru 2030

Statele si liderii mondiali s-au angajat sa schimbe in bine lumea in care traim, prin intermediul a 17 obiective de dezvoltare durabila


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.