RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Fundatia Vodafone a finantat un program de consiliere a bolnavilor de cancer si alte boli grave

Fundatia Vodafone a finantat un program de consiliere a bolnavilor de cancer si alte boli grave

Aflati cine a propus programul, ce probleme ale sistemului medical romanesc rezolva acesta si de ce l-a finantat fundatia.

(21 ian 2015)

Fundatia Vodafone a finantat un program de consiliere medicala, psihologica si juridica pentru copii si tineri din Romania diagnosticati cu cancer sau alte boli grave.

Programul se numeste ”Prioritate pentru Sanatate” si a fost propus de Asociatia MAME, in cadrul editiei din 2014 a competitiei de granturi ”Fondul pentru Fapte Bune”. Asociatia a obtinut o finantare de 53.690 de euro.

Situatia bolnavilor de cancer din Romania


Datele Eurostat arata ca 1 din 4 europeni mor din pricina cancerului. Situatia este inca si mai grava in Romania, unde, conform OECD, rata mortalitatii cauzate de aceasta boala este in crestere, spre deosebire de majoritatea statelor europene.

Una dintre principalele probleme ale sistemului medical romanesc o reprezinta lipsa accesului la interventii chirurgicale si medicamente inovatoare. In plus, in multe cazuri, pacientii nu stiu cui sa se adreseze, nu isi cunosc drepturile si nu au banii necesari tratamentului.

Solutia propusa de Asociatia MAME


Din 2009, de cand a fost infiintata, asociatia MAME a ajutat peste 400 de copii si tineri bolnavi de cancer sau alte boli grave sa identifice cele mai adecvate solutii medicale pentru specificul propriei boli, dar si sa gaseasca finantare pentru interventii si tratament.

Anual, specialistii din cadrul asociatiei primesc peste 300 de cereri. Numarul mare de solicitari i-a determinat sa se gandeasca la infiintarea unui departament dedicat solutionarii lor. Astfel, a luat nastere programul ”Prioritate pentru Sanatate”, prin care asociatia isi propune sa ajute in jur de 100 de pacienti.

Ajutorul va consta in oferirea de:
  • consultatii medicale, in colaborare cu o retea de medici pe care asociatia ii va coopta in program, astfel incat pacientii sa aiba acces si a o a doua opinie medicala avizata;
  • sedinte de consiliere psihologica, realizate intr-un cabinet din sediul asociatiei, de catre unul dintre cei 22 de psihoterapeuti voluntari parteneri;
  • consiliere medicala, respectiv: oferirea de informatii despre centre medicale din Romania si din strainatate (Europa, China, Israel), informatii care vor putea fi accesate si prin intermediul unei harti interactive care va fi instalata pe site-ul Asociatiei MAME; indrumare in alegerea clinicilor medicale, in functie de tipul bolii si specializarile clinicilor; mentinerea legaturii cu centrele medicale din strainatate, pentru traducerea documentelor medicale si realizarea programarilor;
  • consiliere juridica si sprijin pentru accesarea formularului S2 (E112), prin care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate acopera partial sau total costurile operatiilor si tratamentelor din strainatate;
  • consultanta pentru realizarea unor campanii de strangere de fonduri pentru operatii sau tratamente costisitoare realizate in strainatate.

Programul Asociatiei MAME, doar unul dintre proiectele sustinute de Fundatia Vodafone


”Prioritate pentru Sanatate” a fost unul dintre cele 10 proiecte castigatoare in cadrul competitiei ”Fondul pentru Fapte Bune”. Prin intermediul acesteia, Fundatia Vodafone acorda finantari unor organizatii care activeaza in domeniile sanatate sau educatie.

Angela Galeta, Directoarea Fundatiei Vodafone Romania, a motivat selectarea proiectului:Angela Galeta, Directoarea Fundatiei Vodafone Romania
Juriul care a ales proiectele pe care urmeaza sa le finantam a fost impresionat de experienta anterioara in domeniu a Asociatiei MAME, precum si de solutiile practice, extrem de utile, pe care asociatia le va pune la dispozitia beneficiarilor, in cadrul proiectului: consilierea medicala si psihologica, accesul la informatii actualizate si verificate despre clinici, medici, tratamente etc.
In cei 17 ani de activitate, Fundatia Vodafone a finantat in jur de 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei sau serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Investitia totala a fost de 20 de milioane de euro.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2970

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Proiecte ONG | Sanatate

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro