RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Fundatia Vodafone: 75.000 EUR pentru un proiect de ingrijire a bolnavilor incurabili

Fundatia Vodafone: 75.000 EUR pentru un proiect de ingrijire a bolnavilor incurabili

Beneficiarul finantarii este HOSPICE Casa Sperantei, care va integra solutii de telemedicina in activitatile sale.

(19 aug 2014)

Fundatia Vodafone Romania va finanta un proiect al organizatiei HOSPICE Casa Sperantei, prin care 400 de bolnavi incurabili aflati in grija organizatiei vor avea acces la servicii medicale de ultima generatie.

Este vorba despre proiectul MobiHope, o initiativa de introducere a tehnologiei in actiunile HOSPICE. Prin intermediul lui, fisele medicale vor fi trecute in format digital, medicii vor putea consulta bolnavii prin transmisii video, iar asistentii ii vor putea consilia prin telefon.

Descrierea si componentele proiectului MobiHope


Prima componenta a proiectului consta in transpunerea in format digital a fiselor medicale ale celor 2000 de pacienti pe care ii are in prezent organizatia HOSPICE.

Digitalizarea informatiilor va permite membrilor organizatiei sa aiba acces la date despre pacienti si sa adauge date noi chiar si atunci cand se afla pe teren. Pentru acest lucru, ei vor avea la dispozitie 50 de tablete conectate la internet.

Fundatia Vodafone va oferi de asemenea un training pentru utilizatorii tabletelor, cu obiectivul de a-i invata pe acestia sa acceseze si sa completeze fisele electronice.

Descriere vizuala a proiectului MobiHope
Descriere vizuala a proiectului MobiHope

O alta componenta de baza a proiectului este oferirea de consultatii printr-un sistem de telemedicina.

Membrii organizatiei HOSPICE vor merge acasa la pacienti si vor organiza conferinte online pe tablete, intre pacienti si cadre medicale aflate la spital. Astfel, pacientul nu va mai fi nevoit sa se deplaseze de la domiciliu, iar medicul va avea acces instant la fisa electronica a pacientului.

A treia componenta a proiectului presupune oferirea unui serviciu de consiliere prin telefon, numit Hospice HelpLine. Organizatia isi propune astfel sa acorde sprijin pacientilor 24 de ore din 24, de luni pana duminica. In prezent, serviciul este testat in Brasov.

Pentru imbunatatirea lui, membrii organizatiei vor beneficia si de sprijinul a 4 voluntari de la Vodafone, experti in comunicare, care vor organiza traininguri de dezvoltare a abilitatilor de comunicare prin telefon.

Proiectul MobiHope se va desfasura pe o perioada de un an, incepand cu 1 august 2014. In momentul de fata, membrii organizatiei HOSPICE lucreaza la transferul fiselor medicale in format electronic, urmand ca aceasta etapa sa fie finalizata pana la sfarsitul anului 2014.

Investitia Fundatiei Vodafone, parte din programul global "Mobile for Good"


Investitia totala a Fundatiei Vodafone in proiectul MobiHope este de aproximativ 75.000 EUR. In plus, cel putin 6 voluntari din partea Vodafone ii vor invata pe membrii organizatiei HOSPICE sa utilizeze in mod eficient noile tehnologii.

Finantarea este acordata ca parte a unui program global al fundatiei, numit ”Mobile for Good”, prin care compania foloseste tehnologia mobila pentru a sprijini diverse cauze umanitare. ”Mobile for Good” a fost lansat in Romania in anul 2012.

Puteti citi mai multe despre proiectul MobiHope pe site-ul organizatiei HOSPICE Casa Sperantei.


Material realizat de Alina Liciu, Colaborator Responsabilitate.Sociala.ro, Managing Partner The Azores

3615

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Proiecte ONG | Sanatate | Produse responsabile | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro