RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Fundatia Orange Romania a anuntat castigatorii competitiei "Lumea prin culoare si sunet", 2015

Fundatia Orange Romania a anuntat castigatorii competitiei "Lumea prin culoare si sunet", 2015

Aflati care sunt cele 7 proiecte care au castigat o finantare totala de peste 300.000 de euro, dar si cu ce vine nou editia de anul acesta.

(30 apr 2015)

Fundatia Orange Romania a anuntat recent castigatorii unui program de finantare a unor proiecte destinate persoanelor cu deficiente de auz sau de vaz. Este vorba despre programul “Lumea prin culoare si sunet”, aflat deja la cea de-a patra editie.

Anul acesta, au primit finantare 7 ONG-uri, care au propus solutii inovatoare de integrare a persoanelor cu deficiente de vaz sau auz in societate, cu ajutorul tehnologiilor digitale. In total, fundatia a acordat 311.138 de euro.

Castigatorii editiei din 2015


 Castigatorii competitiei 'Lumea prin culoare si sunet', 2015
Castigatorii competitiei ‘Lumea prin culoare si sunet’, 2015

 • Asociatia Audiosofia, cu proiectul “Diagnosticarea afectiunilor audivite

  Proiectul consta in infiintarea a 2 centre de audiologie si diagnostic in Spitalele de Urgenta din Zalau si Craiova, dezvoltarea unei proceduri de screening auditiv neonatal la Spitalul de Urgenta din Timisoara si dotarea Centrului de audiologie din Spitalul Marie Curie Bucuresti cu aparatura suplimentara.

  In aceste cabinete, se va putea testa auzul noului-nascut si se vor putea depista deficiente inca din primele luni de viata. Trebuie precizat ca este extrem de important ca diagnosticul sa se faca pana la varsta de 6 luni, intrucat dezvoltarea limbajului este legata de auz. Daca se intervine cu operatie sau tratament inca de la aceasta varsta, copilul are sanse sa se dezvolte perfect normal si sa se poata integra in scoli normale.
 • Biblioteca Nationala a Romaniei, cu proiectul “Sunetul paginilor

  Prin intermediul acestui proiect, se doreste crearea celei mai mari biblioteci digitale pentru persoanele cu deficiente de vedere din Romania. Colectia va cuprinde documente scanate si accesibilizate si va putea fi accesata atat pe Internet, cat si in sediile bibliotecilor.
 • Sense International Romania, cu proiectul “Sens pentru viata - o sansa pentru tinerii cu surdocecitate din Romania

  Asociatia isi propune sa ii ajute pe tinerii care au simultan deficiente de vaz, auz si alte deficiente senzoriale sa invete o meserie si sa se poata integra pe piata muncii. In cadrul proiectului, va infiinta o tipografie in care vor putea profesa tineri cu surdocecitate.
 • Scoala Speciala pentru Deficienti de Auz “Sfanta Maria” din Bucuresti, cu proiectul “Semn - Cuvant - Imagine - Comunicare fara bariere pentru elevii cu deficiente de auz

  Reprezentantii scolii vor dezvolta o pagina web cu fise de evaluare a cunostintelor, in care termenii vor fi explicati in cuvinte, imagini grafice, video si limbaj mimico-gestual. Astfel, elevii cu deficiente de auz se vor putea pregati pentru testarile nationale, la care deocamdata nu au acces, din cauza diferentelor dintre modul de comunicare al profesorilor evaluatori si cel al elevilor.
 • Asociatia Nationala a Interpretilor Autorizati in Limbaj Mimico-Gestual, cu proiectul “Acces la informatii pentru persoane cu deficiente de auz”

  Proiectul consta in dezvoltarea unui dictionar online de semne video in limbaj mimico-gestual si a unei pagini web cu informatii utile pentru persoanele cu deficiente de auz. Ambele pagini vor avea si versiune pentru mobil.
 • Asociatia “Asculta Viata”, cu proiectul “Asculta viata

  Vor fi organizate o serie de cursuri, in urma carora se vor forma specialisti in terapie logopedica. Acestia ii vor ajuta pe copiii cu implant cohlear sa se integreze in scoli normale. Implantul cohlear presupune introducerea unor aparate in urechea interna si externa a copilului fara auz, care reproduc sunetele si creeaza senzatia de auz la nivelul creierului. Recuperarea copiilor fara auz nu se opreste doar la aceasta operatie. Ulterior, ei trebuie sa urmeze cursuri de logopedie, pentru a invata limbajul pe care nu l-au putut invata atata timp cat nu auzeau.
 • Lions Club Arad, cu proiectul “BatPro - Calculator pentru nevazatori

  Prin intermediul acestui proiect, Lions Club Arad va dezvolta o aplicatie simpla care le va permite persoanelor cu deficiente de vaz sa acceseze mai usor resurse online, precum carti audio sau stiri. Mai mult, asociatia va reconditiona calculatoare uzate, va instala pe ele aplicatia si le va dona unor persoane cu deficiente de vaz.
Proiectele vor fi implementate in perioada mai 2015 - iulie 2016.

Impactul competitiei in societate si in companie


Dana Deac
, Presedinta Consiliului Director al Fundatiei Orange Romania, ne-a spus cum si-au propus sa creasca incepand cu anul acesta impactul competitiei.


Fundatia Orange nu desfasoara proiecte doar in Romania, ci este prezenta si in alte 30 de tari. Brigitte Audy, Secretar General al Fundatiei Corporative a Grupului Orange, ne-a explicat care este rolul fundatiilor Orange:Finantarea acestor proiecte nu este insa singurul mod in care compania Orange se implica in desfasurarea activitatii Fundatiei Orange. Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Romania, ne-a vorbit despre rolul activitatii fundatiei pentru angajati si pentru companie:Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2844

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Proiecte ONG | Evenimente CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro