RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

Avon - Profil CSR

GDF SUEZ

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Advertisement


Fundatia Orange: rezultatele unui proiect educational pentru persoane defavorizate

Fundatia Orange: rezultatele unui proiect educational pentru persoane defavorizate

Proiectul apartine unei asociatii din Satu Mare, care a obtinut finantare cu ajutorul unui angajat al Orange Shop Satu Mare.

(08 sep 2014)

Din luna februarie 2014, Asociatia STEA din Satu Mare a ajutat peste 60 de tineri proveniti din familii defavorizate sa se integreze in sistemul educational, sa isi gaseasca un loc de munca, sa obtina acte de identitate, acces la servicii medicale sau locuinte sociale. In plus, a organizat activitati socio-educative pentru aproape 160 de copii si sedinte de consiliere parentala pentru 50 de parinti.

Toate acestea - in cadrul proiectului “Educatie pentru viitor”, un proiect finantat de Fundatia Orange, prin intermediul programului sau intern de stimulare a implicarii angajatilor in comunitate (Sustine un ONG).

Andrei Henciu, Shop Manager al Orange Shop Satu Mare de peste 7 ani si voluntar al Asociatiei STEA, a observat necesitatea dezvoltarii programelor de educatie pentru categorii defavorizate in orasul sau. Asa ca a aplicat pentru finantare in cadrul companiei in care lucreaza si a obtinut peste 30.000 RON pentru proiectul “Educatie pentru viitor”, a carui valoare totala este de 53.000 RON.

Restul sumei a fost acordata de Grenoble Isere Romania, Solidarite Enfance Roumanie (Franta), Popica Onlus (Italia) si Consiliul Local Satu Mare, prin Serviciul Public de Asistenta Sociala.

Problema pe care o rezolva proiectul Asociatiei STEA


Asociatiei STEA monitorizeaza situatia copiilor strazii, a tinerilor fara adapost si a altor persoane care se confrunta cu grave probleme de incluziune sociala in Satu Mare inca din 2004.

Conform estimarilor sale, odata cu criza economica, situatia din judet s-a agravat. Exista, se pare, din ce in ce mai multe familii cu un numar mare de copii, care nu mai au nicio sursa de venit: parintii fie au devenit someri, fie nu mai gasesc locuri unde sa lucreze cu ziua, la fel ca in trecut. Ceea ce este si mai grav este ca o parte dintre acestia isi folosesc copiii pentru a obtine bani, prin cersetorie, prostitutie si furt.

Astfel, sute de tineri ajung sa isi petreaca timpul pe strada in loc sa mearga la scoala, ceea ce le limiteaza sansa la o dezvoltare normala si la integrarea intr-o buna zi in societate.

Asociatia STEA incearca de mai bine de 10 ani sa schimbe situatia, asigurandu-le o alternativa, prin diverse programe educative si servicii sociale desfasurate in centrul lor de zi. Cu toate acestea, erau putini cei care veneau la sediu, pentru a beneficia de asistenta.

Activitati educationale in centrul de zi al Asociatiei STEA
Activitati educationale in centrul de zi al Asociatiei STEA

Insa, prin programul finantat de Orange si coordonat de Andrei Henciu, asociatia a schimbat abordarea: nu mai aduce beneficiarii in centrul de zi, ci merge cu voluntarii in comunitate.

Activitatile din cadrul proiectului "Educatie pentru viitor"


Principala componenta a proiectului “Educatie pentru viitor” o reprezinta o caravana educationala: Educalternativa. Peste 30 de voluntari ai asociatiei s-au deplasat in zone defavorizate ale orasului si au organizat jocuri educative, activitati de tip didactic, activitati sociale si concursuri sportive. La acestea au participat pana acum in jur de 160 de copii.

Caravana din proiectul educational al Asociatiei STEA
Caravana din proiectul educational al Asociatiei STEA

Pe langa activitatile din caravana, asistentii sociali ofera parintilor servicii de consiliere parentala: le explica importanta inscrierii copiilor in sistemul de invatamant si ii asista in demersurile necesare pentru obtinerea de servicii sociale - intocmirea certificatelor de nastere sau a cartilor de identitate, inscrierea la medici de familie etc..

Printre actiunile din cadrul proiectului s-au mai numarat: organizarea de activitati de educatie civica in centrul de zi al asociatiei, intretinerea unui spatiu de joaca si organizarea unor activitati de promovare a voluntariatului.

Despre implicarea Fundatiei Orange in proiect


Prin programul „Sustine un ONG”, Fundatia Orange ofera fonduri pentru proiecte filantropice coordonate de angajati Orange Romania si realizate in parteneriat cu o organizatie non-profit partenera.

Andrei Henciu, coordonatorul proiectului Asociatiei STEA, declara despre aceasta oportunitate oferita de Orange:
Andrei Henciu, Shop Manager al Orange Shop Satu Mare
“Ma consider norocos sa fac parte dintr-o echipa extraordinara, dar si mandru ca activez intr-o companie responsabila social, atat de implicata in comunitate. Aceste sentimente sunt insa dublate de unele de responsabilitate fata de compania in care lucrez, care sustine atat de activ proiectele dedicate comunitatii, dar mai ales fata de comunitatea in care traiesc si care are nevoie de initiativele si implicarea noastra.”

Cei care doresc sa se implice in proiect o pot face contactand-o pe Cristina-Maria Bala, directoarea Asociatiei STEA, la telefon 0361-884330 sau e-mail: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. .


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

441

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Proiecte ONG | Voluntariat | Implicare in comunitate | Educatie | Incluziune si diversitate | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Traficul de persoane, tema unei expozitii online create de Bancpost

Expozitia face parte dintr-o campanie internationala prin care Bancpost si partenerii sai lupta impotriva acestui fenomen, cu ajutorul artei


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.