RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Energie pentru fapte bune


Fundatia Orange a finantat dotarea unei camere multisenzoriale in Centrul Medical Darin

Fundatia Orange a finantat dotarea unei camere multisenzoriale in Centrul Medical Darin

Aparatura va fi folosita pentru tratarea copiilor cu deficiente senzoriale sau cu probleme neurologice, precum autismul sau Sindromul Down.

(11 apr 2014)

“Asociatia pentru Sprijinirea Copiilor cu Deficiente Neuropsihomotorii” (PEDIA) a inaugurat, cu sprijinul financiar al Fundatiei Orange, o camera multisenzoriala pentru terapia copiilor cu deficiente neuropsihomotorii in Centrul Medical de Recuperare Darin.

Aici, vor urma programe de recuperare 50 de copii cu deficiente senzoriale severe sau cu probleme neurologice precum autismul, ADHD, Sindromul Down sau paralizii cerebrale. Pentru cei cu astfel de deficiente, recuperarea este un proces indelung si dificil: ei trebuie sa urmeze sedinte de kinetoterapie, fizioterapie, stimulare cognitiva, logopedie sau terapie ocupationala.

O ora de terapie la Centrul Medical de Recuperare Darin
O ora de terapie la Centrul Medical de Recuperare Darin

Aparatura din camera multisenzoriala ii ajuta insa in tot acest proces. Aceasta emite diverse sunete, lumini sau vibratii care diminueaza durerea din timpul exercitiilor fizice, ajutandu-i pe copii sa se relaxeze si sa fie mai receptivi. De exemplu, cand un pacient este asezat pe un pat care emite vibratii, muschii i se relaxeaza si suporta mai usor durerea decat in mod normal, ceea ce usureaza si munca terapeutului.

Efectele vizuale generate de aparatura din camera multisenzoriala
Efectele vizuale generate de aparatura din camera multisenzoriala

Dotarea camerei, posibila printr-un program al Fundatiei Orange adresat angajatilor


Pentru amenajarea si dotarea camerei multisenzoriale, Fundatia Orange a oferit 32.000 de RON, prin programul “Sustine un ONG”. Prin intermediul acestuia, compania le da posibilitatea angajatilor sa sustina un proiect al unei organizatii neguvernamentale, atata timp cat se angajeaza sa coordoneze acel proiect.

Programul se desfasoara sub forma unei competitii: angajatii propun initiative sociale, iar reprezentantii Orange le aleg pe cele cu cel mai mare impact si cea mai mare apropiere de misiunea sociala a companiei (aceea de “a facilita accesul persoanelor cu dizabilitati senzoriale la educatie, sanatate si cultura”). Cititi aici despre castigatorii din 2014.

Unul dintre acestia a fost Andreea Popescu. Ea a ajutat Asociatia PEDIA sa coordoneze proiectul de amenajare a camerei multifuntionale din cadrul Centrului Medical de Recuperare Darin.

In eforturile facute pentru dotarea centrului, pe Andreea a condus-o propria poveste:

Andreea Popescu, Customer Service Director"Ca mama a unei fetite care a avut intarzieri in limbaj, am fost expusa acestei lumi a copiilor cu grave deficiente si am putut vedea cata nevoie de sustinere exista, cata munca si efort sunt necesare, atat din partea lor, cat si a terapeutilor, pentru a putea fi  recuperati si integrati in societate. De cele mai multe ori, dotarile centrelor sunt rudimentare si manufacturate prin foarte multa creativitate. Acesta este principalul motiv pentru care sustin acest proiect, pentru ca i-am vazut pe unii dintre acesti copii.

In prezent, exista peste 2.200 de camere multisenzoriale in Europa si Statele Unite, dar numai 4 centre au astfel de dotari in Bucuresti.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


765

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Proiecte ONG | Voluntariat | Incluziune si diversitate | Sanatate | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Vodafone: 75.000 EUR pentru un proiect de ingrijire a bolnavilor incurabili

Beneficiarul finantarii este HOSPICE Casa Sperantei, care va integra solutii de telemedicina in activitatile sale.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.