RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Fundatia NESsT a anuntat castigatorii competitiei pentru intreprinderi sociale

Fundatia NESsT a anuntat castigatorii competitiei pentru intreprinderi sociale

Exemple de intreprinderi sociale: o brutarie si o fabrica de mozaic in care lucreaza tineri defavorizati, respectiv persoane cu dizabilitati

(18 mar 2014)

Fundatia NESsT Romania a anuntat recent castigatorii celei de-a patra editii a competitiei pe care o organizeaza anual pentru sustinerea antreprenorilor sociali.

Este vorba despre “Competitia NESsT pentru intreprinderi sociale”, prin care fundatia ofera consiliere si finantare unor ONG-uri, IMM-uri sau persoane fizice interesate sa dezolte o afacere care, pe langa profit, genereaza si bunastare in societate.

In competitie, s-au inscris 83 de echipe. Dintre acestea, 12 au ajuns in finala si au beneficiat, pe parcursul a 8 luni de zile, de workshop-uri si consultanta pentru dezvoltarea afacerii.

La final, au fost selectati doi castigatori, pe baza competentei, a motivatiei si a viziunii antreprenoriale. Acestia sunt Brutaria Concordia, o intreprindere unde lucreaza tineri proveniti din familii defavorizate, si Fabrica de Mozaic, un atelier protejat in care persoane cu dizabilitati produc mozaic din gresie si faianta.

Aflati in continuare povestile lor.

O brutarie care angajeaza copii ai strazii sau alti tineri defavorizati


Concordia este un ONG care organizeaza ateliere de formare profesionala pentru copii si tineri fara adapost sau proveniti din familii dezorganizate sau defavorizate social. Printre meseriile pe care acestia le pot invata, se numara si cele de brutar si patiser.

 
Atelier de formare profesionala in meseria de brutar, organizata de organizatia Concordia

Pana acum, 60 de tineri au terminat cursurile de brutar, de 1 an, si de patiser, de 6 luni. 18 dintre acestia au fost angajati in cadrul unei brutarii pe care organizatia a infiintat-o ca sa le ofere absolventilor sansa de a castiga experienta necesara pentru a-si gasi ulterior un loc de munca pe piata libera.

Deocamdata, Brutaria Concordia are 6 angajati, care furnizeaza la comanda produse de panificatie si patiserie pentru Mall Promenada Bucuresti. In urmatorii 5 ani, asociatia isi propune sa dezvolte brutaria, astfel incat sa poata angaja 15 tineri si sa ofere cursuri de formare altor 20.

Produsele Brutariei Concordia, comercializate
Produsele Brutariei Concordia, comercializate

Obiectivele lor sunt mai aproape de a fi realizate, cu ajutorul finantarii primite din partea NESsT si a partenerilor sai, Fundatia Unicredit si “The CVC Capital Partners Foundation under the aegis of Fondation de Luxembourg”.

Organizatia Concordia a castigat in cadrul competitiei 19.000 de dolari, pe care il va folosi pentru a-si dezvolta departamentul de marketing si punctele de vanzare.

Atelier de productie de mozaic, in care angajatii sunt persoane cu dizabilitati


Fabrica de Mozaic“ este un atelier protejat unde persoane cu dizabilitati sau persoane din alte grupuri vulnerabile realizeaza mozaic ceramic din gresie si faianta.

  Produsele Fabricii de Mozaic, comercializate
Produsele Fabricii de Mozaic, comercializate

In prezent, atelierul are 5 angajati cu norma redusa si 6 tineri in practica. In urmatorii 5 ani, isi propun sa mai angajeze 3 persoane, sa creasca norma si sa mentina numarul de practicanti.

Proiectul lor a obtinut o finantare de 18.000 de dolari in cadrul competitiei NESsT, bani oferiti de “Citi Group” si “The CVC Capital Partners Foundation under the aegis of Fondation de Luxembourg”.

Pe langa sprijinul financiar, atat “Brutaria Concordia”, cat si “Fabrica de Mozaic” vor benedicia de consultanta individuala din partea NESsT, pentru consolidarea afacerii si cresterea impactului social pe termen lung.

Puteti gasi mai multe detalii despre sprijinul pe care il acorda Fundatia NESsT celor care doresc sa dezvolte o intreprindere sociala pe site-ul www.nesst.org.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

3029

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Antreprenoriat social | Competitii CSR | Incluziune si diversitate | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro