RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Fondul pentru Democratie: 70.000 RON pentru proiecte civice

Fondul pentru Democratie: 70.000 RON pentru proiecte civice

Pana pe 31 iulie, ONG-urile sau grupurile de initiativa pot depune idei de proiecte care contribuie la consolidarea democratiei.

(23 iul 2017)

Fondul pentru Democratie, primul fond civic care se bazeaza pe donatii individuale din partea cetatenilor, a anuntat recent un nou apel de idei de proiecte, cu deadline pe 31 iulie

ONG-urile sau grupurile de initiativa sunt invitate sa inscrie online idei de proiecte care contribuie la consolidarea democratiei din Romania, respectiv pe una din urmatoarele directii strategice:
  • Consolidarea societatii civile, educatia si implicarea civica (proiecte de crestere a participarii la vot, de educatie civica in randul tinerilor sau de creare de punti intre diverse resurse disponibile, grupuri sociale si organizatii neguvernamentale)
  • Independenta presei si combaterea manipularii presei si a “datelor alternative” (proiecte de jurnalism independent, de analiza si investigatie, proiecte inovative) 
  • Echilibrul si separatia puterilor in stat (monitorizare si analiza legislativa, monitorizarea activitatii executive, participare in initiative legislative)
  • Profesionalizarea actualei si viitoarei clasei politice (incurajarea tinerilor sa participe la viata politica, cresterea capacitatii profesionale a actualei si viitoarei clase politice)
Initiatorii nu trebuie sa completeze in aceasta faza un proiect complet, ci doar sa il prezinte la nivel de schita, de unde si notiunea de “idee de proiect”. Intr-o prima etapa, acestea vor fi verificate pentru a se stabili daca se incadreaza in directiile strategice ale fondului. 

Ideile selectate vor fi detaliate in urmatoarea etapa a apelului, respectiv la inceputul lunii august. In cea de-a doua jumatate a lunii august, proiectele vor fi votate de Consiliul Director al Fondului, dar si de comunitatea de donatori ai acestuia. Anuntarea castigatorilor si semnarea contractelor va avea loc in luna septembrie.  

Cei care doresc sa depuna idei de proiecte sunt invitati sa afle care au fost cele opt proiecte castigatoare in urma primului apel al Fondului pentru Democratie, de la inceputul lui 2017.

Inscrierea se face online, pana pe 31 iulie, la aceasta adresa: https://fondulpentrudemocratie.ro/apel-de-idei/

Fondul pentru Democratie a avut pana acum 880 de donatori individuali (inclusiv persoane juridice), dintre care 225 sunt donatori recurenti. Fiecare donator are un vot in privinta proiectelor propuse in cadrul unui apel, sau il poate delega Consiliului Director.

Cetatenii, firmele sau alte organizatii care sunt de acord cu valorile Fondului sunt invitati sa devina donatori, inscriindu-se la aceasta adresa: https://membri.fondulpentrudemocratie.ro/


2866

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro