RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Finantari pentru proiecte comunitare oferite de Mega Image, editia a III-a

Finantari pentru proiecte comunitare oferite de Mega Image, editia a III-a

Bugetul total este de 85.000 RON. ONG-urile sau grupurile de initiativa din Bucuresti si Ilfov pot inscrie proiecte pana pe 30 octombrie.

(06 oct 2015)

Recent a fost lansata cea de-a treia editie a competitiei de proiecte ”Fondul Mega Image pentru Comunitate”, finantata de lantul de supermarketuri al Delhaize Group si gestionata de Fundatia Comunitara Bucuresti.

Bugetul total al competitiei este de 85.000 RON. Organizatorii vor finanta 5 proiecte, cu cate o suma medie de 17.000 RON fiecare.

Proiectele eligibile trebuie sa se desfasoare in Bucuresti sau in Ilfov si sa se adreseze unei ”comunitati geografice” bine delimitate, cum ar fi un cartier, o strada sau un bloc.

Organizatorii motiveaza aceasta alegere, spunand ca vor sa finanteze proiecte care stimuleaza interactiunea si coeziunea sociala in cadrul comunitatii, implicarea civica si eforturile pe care locuitorii ar trebui sa le faca pentru a-si imbunatati diverese aspecte ale traiului in comun.

Referitor la temele proiectelor, organizatorii afirma ca le vor incuraja pe acelea care urmaresc directiile de sustenabilitate relevante si pentru strategia Mega Image, cum ar fi reducerea deseurilor si a emisiilor de CO2, reciclarea sau alimentatia sanatoasa. Totodata sunt incurajate proiecte care abordeaza si alte aspecte legate de calitatea vietii intr-o comunitate, cum ar fi: intalnirea dintre oameni din medii culturale diferite, schimbul de experienta intre generatii, solidaritatea si ajutorul reciproc intre vecini, dialogul intre locuitorii aceluiasi cartier, asistenta pentru persoanele in varsta sau supuse izolarii, crearea sau dezvoltarea de locuri de intalnire si socializare, solutiile pentru o viata mai sanatoasa in comunitate etc.

Aplicantii eligibili pot fi atat organizatii non-guvernamentale, cat si grupuri de initiativa. Organizatorii definesc "grupul de initiativa" drept o echipa compusa din minim 3 persoane, fara personalitate juridica, dar care a decis sa urmareasca un proiect comun. Important este ca, indiferent de tipul aplicantului, activitatile proiectului sa se desfasoare in Bucuresti sau Ilfov.

Exemple de proiecte finantate. Puteti vedea mai jos imagini din 3 dintre proiectele finantate pana acum, respectiv: 1) un ”atelier de reciclare creativa” din cartierul Mihai Bravu, 2) un eveniment de socializare pentru locuitorii din Otopeni, in care copiii au invatat despre alimentatia sanatoasa si 3) un atelier educational si de incluziune sociala pentru copii din familii rome sau mixte, din zona Rahova-Uranus. Mai multe exemple de proiecte finantate in trecut puteti gasi pe site-ul ”Fondul Mega Image pentru Comunitate”.
Proiecte finantate prin Fondul Mega Image pentru comunitate
Inscrierea proiectelor se face online pe site-ul Fondului. Data limita este 30 octombrie 2015.

Intr-o prima etapa, Fundatia Comunitara Bucuresti va face o preselectie a proiectelor. Ulterior, proiectele finaliste vor fi analizate de un juriu format din reprezentanti ai organizatorilor si mai multi experti in CSR sau proiecte comunitare.

Proiectele castigatoare vor fi anuntate pana pe 15 ianuarie 2016 si trebuie puse in practica pana pe 15 iulie 2016.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate si de selectie, precum si formularele de aplicatie sunt disponibile pe site-ul Fondul Mega Image pentru Comunitate.

Aplicantii pot gasi pe site si o serie de resurse pentru a-si construi proiectul, cum ar fi: un template de buget, un template de activitati sau un exemplu de buget completat. Tot acolo sunt disponibile datele de contact pentru intrebarile sau solicitarile de clarificari pe care le-ar putea avea.

1686

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.