RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Finantari pentru profesorii de stiinte exacte din Bucuresti

Finantari pentru profesorii de stiinte exacte din Bucuresti

Profesorii de matematica, fizica, chimie, biologie sau informatica de la scoli din sect. 2,3,4 si 6 pot inscrie proiecte pana pe 19 martie.

(24 feb 2015)

BRD - Groupe Societe Generale, Fundatia Romano-Americana si Fundatia Comunitara Bucuresti vor acorda finantari in valoare totala de 120.000 de RON unor profesori de stiinte exacte din Bucuresti care doresc sa desfasoare proiecte inovatoare pentru elevii de gimnaziu.

Competitia se adreseaza profesorilor de matematica, fizica, chimie, biologie sau informatica care predau la scoli situate in sectoarele 2,3,4 si 6, Bucuresti. Pana pe 19 martie 2015, acestia se pot inscrie in concurs, completand un formular pe site-ul Fundatiei Comunitare Bucuresti. Vor fi acordate finantari cu valori cuprinse intre 5.000 si 10.000 de RON.

Costurile administrative ale proiectelor nu trebuie sa depaseasca insa 20% din valoarea finantarii. De asemenea, organizatorii recomanda inscrierea de proiecte interdisciplinare, pentru care se pot obtine finantari mai mari (multiplu de 5.000 sau 10.000 de RON), in functie de numarul disciplinelor implicate.

Criterii de eligibilitate


Proiectele inscrise trebuie sa stimuleze interesul elevilor din clasele 5-8 pentru stiinte exacte (si mai ales al celor cu rezultate medii). Pentru aceasta, profesorii sunt incurajati sa propuna proiecte practice, care ofera solutii inovatoare la diverse probleme din sfera educatiei in stiinte exacte, care implica un numar mare de cadre didactice si elevi si care pot fi replicate cu succes si in alte comunitati.

Printre acestea, se pot numara:
 • proiecte de cercetare ale elevilor;
 • evenimente, targuri, expozitii sau competitii pentru elevi;
 • vizite ale elevilor in institute si laboratoare de cercetare;
 • activitati creative care fac legatura intre stiinta si viata de zi cu zi;
 • schimburi de experienta intre profesori;
 • achizitionare de tehnologii, materiale si instrumente educationale etc.
Un juriu independent, format din persoane cu experienta in diverse domenii corelate cu stiintele exacte, va alege castigatorii dintre proiectele care respecta urmatoarele criterii de eligibilitate:
 • sunt de interes general si nu realizeaza activitati cu scop comercial sau de natura politica;
 • se adreseaza unor grupuri de elevi sau tineri din Bucuresti;
 • asigura participarea activa a elevilor in implementarea proiectului;
 • prevad un buget bine definit, cu precizarea categoriilor de cheltuieli si a resurselor necesare;
 • prevad rezultate concrete si relevante pentru scopul proiectului;
 • vin cu idei inovatoare.
Castigatorii vor fi anuntati pe 20 aprilie 2015. Gasiti mai multe detalii despre competitie si un ghid al aplicantului pe site-ul Fundatiei Comunitare Bucuresti. Competitii similare se vor desfasura in Cluj-Napoca, Iasi si Sibiu.

Motivatia acordarii finantarilor


Conform Institutului National de Statistica, in Romania, numarul absolventilor de studii superioare s-a dublat in ultimii 10 ani, de la 7,1% in 2002, la 14,4% in 2013. Cu toate acestea, exista un deficit al specialistilor in domenii tehnice.

Totodata, sondajele realizate de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) arata ca Romania este pe ultimele locuri din Uniunea Europeana in ceea ce priveste performantele elevilor in stiinte exacte.

Prin urmare, finantarile acordate de BRD - Groupe Societe Generale, Fundatia Romano-Americana si Fundatia Comunitara Bucuresti vin sa rezolve o problema grava a societatii romanesti. Reprezentantii BRD au motivat acordarea sponsorizarii astfel:
Compania noastra considera ca cea mai importanta investitie in dezvoltarea sustenabila a Romaniei si in cresterea competitivitatii ei este investitia in educatie. Pentru a avea o educatie de calitate este decisiv sa avem profesori bine pregatiti, motivati si care au la dispozitie instrumente si tehnologii moderne de predare. Sustinem programele care fac profesorii mai buni, atat prin prisma competentelor si abilitatilor, dar si a instrumentelor care ii ajuta sa inspire, sa formeze gandirea critica si sa ii pregateasca pe elevi pentru viata si cariera.
Nu este primul proiect de CSR pe care BRD il desfasoara in domeniul educatiei. Pentru a afla despre proiecte similare ale companiei, accesati site-ul BRD.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2471

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


BRD-Groupe Societe Generale | Finantari si sponsorizari | Educatie

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro