RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Advertisement


Finantari de peste 50.000 de euro pentru proiecte comunitare din 14 judete ale tarii

Finantari de peste 50.000 de euro pentru proiecte comunitare din 14 judete ale tarii

Fundatia Vodafone si Fundatia Principesa Margareta le vor oferi sprijin financiar ONG-urilor, institutiilor si elevilor din comunitati mici.

(01 iul 2015)

Fundatia Vodafone Romania, in parteneriat cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, va finanta 14 proiecte de educatie sau asistenta sociala, desfasurate in comunitati cu pana la 35.000 de locuitori, din urmatoarele judete: Gorj, Valcea, Dambovita, Prahova, Ilfov, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Giurgiu, Constanta, Tulcea, Maramures, Bistrita Nasaud si Covasna. In plus, va acorda burse pentru educarea a 100 de tineri aflati in dificultate, tot din judetele mentionate.

Finantarea totala acordata de Fundatia Vodafone pentru acest proiect depaseste 90.000 de euro si cuprinde inclusiv costurile de gestionare ale acestuia. Initiativa face parte dintr-un program strategic de investitie in mediul rural, pe care fundatia l-a initiat in luna martie 2015.

Cine poate aplica pentru finantare


Pentru finantari de proiecte comunitare, pot aplica organizatii neguvernamentale si autoritati publice locale. Acestea pot obtine fonduri de maximum 2.000 de euro per proiect. In total, vor fi selectate 14 proiecte, unul pentru fiecare judet.
ONG-urile sau institutiile cu minimum 20 de beneficiari pot primi finantari pentru proiecte de educatie sau de asistenta sociala. Proiectele propuse trebuie sa se adreseze unor categorii defavorizate fizic, social sau economic, sa imbunatateasca accesul la educatie si la servicii publice sau calitatea vietii beneficiarilor, sa contribuie la prevenirea abandonului scolar sau familial etc.

Cei interesati pot trimite cereri de finantare pana in data de 22 iulie 2015, ora 16. Formularele standard care trebuie completate pentru inscrierea in competitie se pot descarca de pe site-ul FPMR si trebuie trimise fie pe adresa de e-mail Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , fie in format fizic, la adresa O.P 12/ C.P 327 Bucuresti.

In data de 20 august 2015, juriul va anunta proiectele castigatoare. Organizatiile sau institutiile care le-au propus trebuie sa le implementeze in decurs de maximum 8 luni, in perioada 1 septembrie 2015 – 30 aprilie 2016.

Pentru finantari individuale, pot aplica elevi cu varste cuprinse intre 6 si 19 ani, aflati in situatii de risc, fie ca este vorba despre copii orfani, proveniti din familii sarace, lasati in ingrijirea rudelor, copii din centre de plasament sau copii cu probleme de sanatate.

Vor fi selectati 100 de copii din judetele mentionate anterior. Acestia vor primi cate 300 de euro, pe care ii vor putea folosi pentru achizitionarea de rechizite, imbracaminte, hrana, medicamente sau produse de igiena, pentru transport sau pentru plata unor taxe.

Cei interesati pot aplica pana in data 25 august 2015, trimitand o cerere scrisa si documente suport, pe adresa de e-mail Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. sau la adresa O.P 12/ C.P 327 Bucuresti.

Castigatorii vor fi anuntati in data de 31 august 2015.
Puteti afla mai multe detalii despre fiecare dintre cele 2 directii de finantare de pe site-ul FPMR.

Alte runde de finantare ale Fundatiei Vodafone


Parteneriatul cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este doar unul dintre cele 4 parteneriate semnate de Fundatia Vodafone pentru implementarea unor proiecte comunitare in zone rurale din intreaga tara. In graficul de mai jos se regasesc si ceilalti parteneri in program.

graficul cu ceilalti parteneri in program

Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Puteti afla mai multe detalii despre programele fundatiei de pe site-ul acesteia.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

174

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Implicare in comunitate | Educatie | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Orange: povesti din campania de educatie digitala "#parinti la scoala"

Descoperiti situatiile amuzante prin care au trecut 5 parinti nefamiliarizati cu tehnologia si aflati cum ii va ajuta compania.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.