RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Femei de succes premiate de L"Oreal pentru impactul lor in societate

Femei de succes premiate de L"Oreal pentru impactul lor in societate

Aflati povestile unor femei care au reusit sa treaca peste propriile drame si sa schimbe in bine viata celor din jurul lor.

(20 nov 2014)

L’Oreal Paris a anuntat recent finalistele editiei din 2014 a unei competitii anuale prin care premiaza antreprenoare sociale de succes. Este vorba despre 10 femei care si-au dedicat viata unor cauze sociale, dupa ce propriile tragedii le-au inspirat sa faca ceva pentru cei din jurul lor.

Aflati in continuare povestile a 5 dintre acestea, adevarate modele de determinare si solidaritate:
 • Corinne Cannon este fondatoarea DC Diaper Bank, un ONG care a distribuit grauit pana acum 1 milion de scutece unor mame aflate in situatii defavorizate. Ideea de a crea aceasta organizatie i-a venit in momentul in care a nascut primul ei copil si a constientizat cat de scump este sa il creasca. Fara ajutorul familiei, nu ar fi reusit. De atunci, incearca sa ofere mamelor care nu au avut acelasi noroc ca ea sansa de a asigura macar produsele de baza pentru cresterea copilului. • Stephanie Decker si-a pierdut ambele picioare in momentul in care incerca sa isi protejeze copiii de o tornada. Nu s-a descurajat insa, ci a vazut tragedia ca pe un semn ca trebuie sa faca o diferenta in societate. Asa ca a fondat o organizatie non-profit prin care ii invata pe copiii cu proteze sa practice sporturi, asa cum, la randul ei, o face. • Ca fosta dependenta de droguri, Shaaron Funderburk a infiintat Off the Streets, un ONG care ofera adapost si programe de recuperare dependentilor de droguri si persoanelor fara adapost.

  Propria experienta din strada a ajutat-o sa-i inteleaga mai bine pe acesti oameni, care o vad acum ca pe un model. Shaaron a ajutat pana acum peste 750 de femei sa isi descopere abilitatile, sa se reuneasca cu familiile si sa devina cetateni activi. • Lucrand ca asistent social, Mary K. Hoodhood a aflat din discursul unui director de scoala ca unii elevi erau nevoiti sa caute prin cosurile de gunoi ca sa duca de mancare acasa.

  Impresionata de aceasta situatie, a infiintat Kids’ Food Basket, o organizatie care lupta impotriva foametei in randurile copiilor proveniti din medii defavorizate. Anul scolar trecut, a reusit sa hraneasca zilnic 180 de copii.

  Ceea ce este si mai impresionant este ca Mary face acest lucru sfidand starea in care se afla, dupa ce un accident de masina a lasat-o cu paralizie la toate cele 4 membre.


 • Dupa ce si-a pierdut fiul in varsta de doar 13 saptamani din cauza unei probleme cardiace nediagnosticate la timp, Phyllis Sudman a infiintat Simon’s Fund.

  Simon’s Fund este un ONG care militeaza pentru efectuarea de controale preventive, astfel incat tragedii similare sa poata fi evitate. Dupa moartea fiului ei, Phyllis a aflat ca are un sindrom responsabil pentru 15% din numarul deceselor infantile subite. Descoperit si tratat corespunzator, acest sindrom nu este mortal.

  Pana acum, organizatia a oferit consultatii cardiologice gratuite pentru peste 10.000 de studenti din mai multe state ale Americii.


Puteti afla si despre celelalte 5 finaliste, direct de pe site-ul competitiei L’Oreal, WomenOfWorth.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2244

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Proiecte ONG

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro