RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Fabricile Holcim din Romania, printre cele mai sustenabile performante la nivel de grup

Fabricile Holcim din Romania, printre cele mai sustenabile performante la nivel de grup

Aflati ce performante i-au adus companiei prezente pe piata romaneasca recunoastere din partea grupului din care face parte.

(21 apr 2015)

Holcim Romania a obtinut 2 premii pentru performantele sustenabile din perioada 2010-2014, ale celor 2 fabrici de ciment ale sale: cea din Campulung si cea din Alesd. In plus, fabrica din Campulung a fost declarata una dintre cele mai performante 3 fabrici la nivel de grup, in anul 2014.

Criteriile de selctie a celor mai performante fabrici Holcim


Premiile au fost acordate in cadrul unei competitii organizate de grup, si anume: Holcim Plant Awards. O data la 5 ani, reprezentantii Holcim selecteaza si recompenseaza 3 fabrici cu cele mai bune performante sustenabile la nivel global (3 Best Sustainable Performers), iar anual le premiaza pe cele mai performante 3 (3 Best Performers). De asemenea, mai realizeaza inca un clasament, denumit Indicele de Performanta Generala.

Anul acesta, au fost analizate 77 de fabrici ale Grupului Holcim, pe baza urmatoarelor criterii:
  • sustenabilitate: performanta in domeniul protectiei mediului, starea fabricii, managementul materiilor prime, calitatea produselor si CAPEX (investiile in active precum proprietati, cladiri industriale sau echipamente);
  • eficienta: eficienta productiei, timp mediu intre defectiuni, consumul de energie termina si electrica;
  • costuri: costurile de productie, cheltuielile de mentenanta, costurile cu energia electrica si termica;
  • sanatatea si siguranta in munca: politica de ”Zero accidente”.

Performantele fabricilor Holcim Romania


In topul 3 Best Sustainable Performers 2010-2014, fabrica din Campulung s-a clasat pe locul al doilea, iar cea din Alesd - pe al treilea. In topul 3 Best Performers 2014, fabrica din Campulung a ocupat locul al treilea. In Indicele de Performanta Generala, fabrica din Campulung a obtinut locul al treilea, iar cea din Alesd - al patrulea.

Fabrica din Alesd, Oradea

Francois Petry, Director General al Holcim RomaniaFrancois Petry, Director General al Holcim Romania, a declarat:
Aceste rezultate exceptionale se datoreaza muncii in echipa si reflecta implicarea si devotamentul deplin al angajatilor nostri in activitatea lor. Suntem motivati sa continuam cu aceeasi pasiune si avem determinarea de a accepta noi provocari si de a stabili standarde inalte pentru industria constructiilor.

Conform reprezentantilor Holcim Romania, obtinerea premiilor s-a datorat unor investitii de peste 700 de miloane de Euro in tehnologii de ultima generatie. Din 1997 si pana in prezent, Holcim a alocat:
  • peste 462 milioane de Euro in modernizarea, automatizarea si eficientizarea fabricilor de ciment de la Campulung si Alesd;
  • peste 32 milioane de euro in pre-tratarea si co-procesare deseurilor;
  • aproximativ 15 mil euro intr-un sistem de recuperare a energiei termice reziduale din procesul de fabricatie al clincherului de ciment;
  • aproximativ 92 milioane in dezvoltarea de statii ecologice de betoane si statii de agregate.
Astfel, a reusit sa isi reduca emisiile proprii de praf cu aprox 90%, emisiile de oxizi de azot - cu aprox 40%, emisiile de oxizi de sulf - cu aprox 80% si pe cele de gaze cu efect de sera - cu 25%. De asemenea, anul trecut, a pre-tratat si a co-procesat o cantitate de deseuri echivalenta cu cea generata de un oras de 350.000 de locuitori.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2137

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Holcim Romania | Protectia mediului | Investitii sustenabile | Reciclare

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro