RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Enel va contribui la formarea a 100 de ingineri electricieni

Enel va contribui la formarea a 100 de ingineri electricieni

Compania le-a oferit unor studenti de la facultati cu profil tehnic posibilitatea de a lucra in departamentele companiei pe timpul verii.

(22 iun 2015)

Enel Romania va pregati 100 de studenti de la facultati cu profil tehnic pentru piata muncii, in cadrul unui program de stagii de practica neplatita. Studentii au fost deja alesi, in urma unui interviu pe care l-au sustinut in companie.

In perioada iunie-septembire 2015, acestia vor lucra alaturi de experti Enel din diverse departamente. Apoi, vor fi inclusi in baza de date a viitorilor absolventi, dezvoltata de companie. Astfel, vor avea sansa sa ocupe o pozitie de entry-level, atunci cand vor exista posturi vacante.


In ce domenii se vor pregati studentii


49 dintre cei 100 de studenti vor face practica in departamentele Retea, Operatiuni de Retea si Dezvoltare a retelei, in cadrul Enel Distributie Muntenia si Dobrogea. 2 stundeti se vor alatura departamentelor de Marketing, Suport Vanzari, Aprovizionare si Achizitii Publice ale Enel Energie si Enel Servicii Comune, iar alti 9 vor lua parte la activitatile din departamentele Servicii Generale si Facility Management ale Enel Servicii Comune. Inca 39 de studenti din Timisoara vor face practica la Enel Distributie Banat.

Tinerii selectati studiaza in prezent la Universitatea Politehnica Bucuresti, la Universitatea Ovidius din Constanta, la Universitatea de Constructii si la Universitatea Politehnica din Timisoara.

Pe parcursul programului, ei vor avea posibilitatea de a lucra in mai multe departamente, astfel incat sa poata identifica atributiile care le plac si postul cu care se identifica cel mai bine. In fiecare departament, va exista un tutore.

La final, participantii vor primi un certificat si o recomandare, in caz ca au nevoie de aceasta pentru a se angaja in alte companii.

Motivatia companiei


Programul de practica face parte din demersul Enel de a contribui la pregatirea tinerilor, pentru o mai buna integrarea a lor pe piata muncii. Iata ce au declarat reprezentantii companiei:
Programele de practica Enel Romania ofera un cadru adecvat pentru ca studentii sa experimenteze si sa puna in practica conceptele teoretice invatate in scoala. Prin implementarea unor astfel de programe de invatare flexibila, compania contribuie la dezvoltarea carierei studentilor, ajutandu-i sa-si clarifice obiectivele legate de cariera si factorii care motiveaza sa atinga aceste obiective.
Programul de practica pentru studenti nu este insa singura initiativa a companiei Enel pentru dezvoltarea profesionala a tinerilor. In companie, se mai organizeaza vizite, dar si stagii de practica pentru elevii de liceu. Anul trecut, 55 de studenti si 250 de elevi au participat la stagii.

Trebuie mentionat si contextul in care au loc astfel de actiuni. In Romania, somajul in randurile tinerilor este de 23,3%, in timp ce la nivelul UE este de 21,9%. Somajul in randurile adultilor este de cel putin 2 ori mai mic.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2735

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Enel Romania | Educatie

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro