RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Enel ii incurajeaza pe tineri sa inoveze in domeniul energiei

Enel ii incurajeaza pe tineri sa inoveze in domeniul energiei

Compania a lansat o noua editie a unei competitii educationale care promoveaza folosirea eficienta a energiei si a surselor alternative

(04 mar 2014)

Enel Romania a anuntat ca organizeaza editia 2014 a competitiei nationale “PlayEnergy”. Prin intermediul acesteia, ii provoaca pe elevi si profesori sa propuna proiecte care utilizeaza electricitatea in mod inovator si care contribuie astfel la o lume mai eficienta, mai sigura si mai inteligenta.

Profesorii trebuie sa formeze echipe de maximum 5 elevi, fie de liceu, fie de gimnaziu, si sa lucreze impreuna cu ei la crearea unei machete, a unei aplicatii practice sau a unui studiu, pe o tema impusa.

Tema din acest  an este: “O calatorie in universul energiei”.

Pentru a se orienta mai usor, concurentii pot solicita un set de materiale care cuprinde:
  • informatii despre resurse energetice;
  • informatii despre experimente si inovatii din toata lumea;
  • date despre inovatii si realizari Enel;
  • exercitii si sugestii de proiecte
De exemplu, elevii sunt incurajati sa proiecteze noi tehnologii pentru producerea energiei electrice sau sa foloseasca tehnologiile existente in sectoare noi; sa regandeasca designul unor obiecte electrice; sa gaseasca solutii pentru eficientizarea consumului de energie electrica, pentru reducerea emisiilor de CO2 sau pentru introducerea electricitatii in zone in care nu exista etc.

Pe langa acest set de resurse, participantii au acces si la site-ul programului, unde au fost incarcate materiale educationale, continut multimedia, jocuri si experimente interactive, cat si regulamentul competitiei.

Grafic interactiv despre mobilitatea electrica
Grafic interactiv despre mobilitatea electrica

In program se pot inscrie scoli gimnaziale si licee din zonele in care Enel isi desfasoara activitatea (Muntenia Sud, Banat si Dobrogea). Reprezentantii lor pot trimite proiectele pana in data de 30 iunie 2014.

Pentru fiecare zona si ciclu de invatamant, vor fi desemnati primii trei clasati. Acestia vor concura in faza nationala, iar castigatorii vor primii diverse premii.

Play Energy incurajeaza folosirea energiei regenerabile de mai bine de 10 ani


”Play Energy” este un program cu traditie pentru compania Enel, desfasurat la nivel global. Prima editie a avut loc in anul 2003. Atunci, grupul italian si-a propus sa raspandeasca o cultura responsabila in ceea ce priveste productia si consumul de energie in randurile generatiilor tinere.

In Romania, programul a fost introdus pentru prima data in 2006, cand carbunele inca era principala sursa pentru producerea energiei electrice, iar energia regenerabila era un vis frumos.

De atunci, s-au facut progrese consistente: in 2011, peste 21% din energia generata in tara noastra era obtinuta din surse regenerabile, in timp ce media din Uniunea Europeana era de 13% (conform Eurostat).

Insa, pana sa ajungem la nivelul unor tari ca Norvegia (65%) sau Suedia (46%), mai avem nevoie de multe initiative de educare a populatiei in acest sens.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

3663

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Enel Romania | Protectia mediului | Educatie | Inovatie sociala

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro