RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Energie pentru fapte bune


Enel: finantari pentru proiecte de agricultura sustenabila

Enel: finantari pentru proiecte de agricultura sustenabila

Organizatiile pot inscrie proiecte de agricultura cu un impact benefic asupra comunitatilor sau mediului inconjurator, pana pe 7 iulie 2014

(04 iun 2014)

Enel Cuore, organizatia non-profit a grupului international Enel, alaturi de Universitatea ”Alma Mater Studiorum” din Bologna, a lansat un apel de finantare pentru proiecte de afaceri care implica agricultura urbana, agricultura sociala sau ”comunitatile alimentare” (comunitati formate in jurul unor preocupari care tin de alimentatie).

Asociatiile, organizatiile neguvernamentale, cooperativele sau intreprinderile sociale care activeaza in domeniu isi pot inscrie proiectele pana pe 7 iulie 2014, pe site-ul Enel Cuore.


Proiectele propuse trebuie sa promoveze horticultura comunitara, ca solutie pentru imbunatatirea sigurantei alimentare, ca alternativa pentru sustenabilitatea mediului sau ca metoda de asigurare a incluziunii sociale.
   
In plus, initiatorii trebuie sa vizeze comunitatile rezidentiale, centrele comunitare si centrele de reabilitare. Cu alte cuvinte, trebuie sa se adreseze tinerilor, batranilor, persoanelor cu dizabilitati, persoanelor care provin din familii dezavantajate, persoanelor care locuiesc in centre sociale, femeilor si copiilor.

Exemplu de comunitate formata in jurul preocuparilor agricole

Conform organizatorilor, vor avea prioritate initiative precum:
  • proiecte de horticultura comunitara in zone rurale si urbane, prin care se incearca imbunatatirea sigurantei alimentare;
  • proiecte de horticultura sustenabila, prin care se incearca protejarea biodiversitatii, reducerea impactului asupra mediului sau incurajarea folosirii corecte a resurselor naturale;
  • proiecte de horticultura sociala, prin care se urmareste formarea unor comunitati in zone dezavantajate din punct de vedere economic;
  • proiecte de terapie horticola, cu rol in ameliorarea starii de sanatate in diverse afectiuni;
  • proiecte de educatie si recreere horticola;
  • proiecte de horticultura care creeaza locuri de munca pentru tineri aflati in situatii dezavantajate.
Finantarile vor fi acordate in principal pentru dezvoltarea infrastructurii si achizitionarea de bunuri de capital, precum: echipamente si unelte, rezervoare pentru stocarea apei, depozite, echipamente pentru procesarea produselor, unelte si echipamente pentru dezvoltarea unor tehnici inovative de productie si de monitorizare a proceselor industriale etc.

In etapa de evaluare a proiectelor, vor conta atat adaptarea la context, cat si experienta si implicarea initiatorilor. Nu exista o limita in ceea ce priveste numarul de proiecte finantate sau a sumelor acordate.

Puteti gasi mai multe detalii despre apelul de finantare pe site-ul Enel Cuore.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1078

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Enel Romania | Finantari si sponsorizari | Competitii CSR | Incluziune si diversitate | Inovatie sociala | Dezvoltare comunitara

Iti recomandam si articolul:

Denkstatt Romania, certificata de AccountAbility pentru verificarea raportarii de CSR

Experienta angajatilor in sustenabilitate, metodologia si infrastructura companiei sunt principalele criterii care i-au adus certificarea.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.