RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Advertisement


Enel a finantat activitatea unui centru de zi pentru copii cu forme rare de epilepsie

Enel a finantat activitatea unui centru de zi pentru copii cu forme rare de epilepsie

Astfel, 40 de copii vor avea acces la activitati educationale si terapeutice adaptate nevoilor specifice, in ansamblul Ominis din Bucuresti.

(23 dec 2014)

Enel Romania si fundatia sa, Enel Cuore, au finantat activitatea primului centru de zi pentru prescolari cu forme rare de epilepsie din Romania. Acesta va functiona in cadrul ansamblului Ominis (sector 4, Bucuresti) si va fi administrat de catre "Asociatia pentru Dravet si Epilepsii Rare".

Centrul va dispune de 20 de locuri in cadrul unui program zilnic de activitati educationale si terapeutice individualizate si de inca 20 de locuri - la un program care va cuprinde sedinte de logopedie, kinetoterapie, consiliere psihologica, terapie ocupationala, PECS, stimulare senzoriala si terapie prin arta.

Din cele 40 de locuri, 30 vor fi cu plata, iar 10 vor fi puse la dispozitia unor cazuri sociale. Astfel, 5 copii proveniti din familii defavorizate vor putea participa gratuit la programul de zi, iar alti 5 - la programul de terapii.

Prescolarii cu epilepsie, exclusi din sistemul educational traditional


Copiii cu forme rare, grave si incurabile de epilepsie, precum sindromul Duvet, fac crize convulsive dese, de lunga durata si rezistente la medicatie. In plus, au un risc crescut de moarte subita in epilepsie. Aceste simptome sunt adeseori insotite de dificultati de invatare, instabilitate la mers si probleme de comportament si alimentatie.

Prin urmare, integrarea copiilor in gradinite traditionale, in care nu exista programe de socializare si terapii personalizate, este extrem de dificila. In Romania, nu exista gradinite dedicate copiilor cu epilepsie, desi incidenta bolii este mare.

Conform statisticilor OMS, aproximativ 200.000 de romani au epilepsie. In categoria bolilor neurologice, epilepsia este pe locul al doilea ca incidenta, dupa migrena. 

Finantarea sectorului medical, o prioritate de CSR a companiei Enel


Sponsorizarea acordata de Enel si Enel Cuore "Asociatiei pentru Dravet si Epilepsii Rare" a fost de  40.000 de euro. Nu este insa pentru prima data cand compania investeste in sistemul medical romanesc.


Evenimentul de lansare al centrului de zi pentru copii cu forme rare de epilepsie

In trecut, fundatia a mai sustinut implementarea a 18 proiecte, dintre care amintim: renovarea unor sectii de copii din cadrul unor spitale (Spitalul Marie Curie si Spitalul de Urgenta din Constanta), finantarea activitatii unor institutii care asista copii cu nevoi speciale (Casa pentru copii cu dizabilitati Pollicino din Petrosani, Asociatia pentru copii cu autism Help Malin) si sustinerea unor initiative educationale ale organizatiei Salvati Copiii.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


254

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Dezvoltare comunitara | Sanatate | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Castigatorii Galei Nationale a Voluntarilor, editia 2014

Aflati care au fost organizatiile si companiile cu cele mai eficiente proiecte de voluntariat in 2014 si care sunt oamenii din spatele lor.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.