RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Advertisement


Eco-Rom va calcula cantitatea de CO2 redusa prin reciclare

Eco-Rom va calcula cantitatea de CO2 redusa prin reciclare

Membrii si clientii organizatiei vor sti de acum cu cat si-au redus impactul asupra mediului, prin reciclarea ambalajelor puse pe piata.

(02 dec 2014)

Eco-Rom Ambalaje a lansat recent un serviciu unic in Romania, prin care va calcula emisiile de gaze cu efect de sera pe care companiile le reduc, prin reciclarea ambalajelor. Prin intermediul serviciului, companiile deservite de organizatie vor obtine un atestat recunoscut international, in care se va preciza contributia lor la reducerea impactului negativ asupra mediului inconjurator.

Serviciul Eco-Rom de calcul al cantitatii de gaze cu efect de sera reduse prin reciclare
Mecanismul de calcul al serviciului a fost dezvoltat de compania de consultanta in domeniul mediului BIO by Deloitte si respecta standardele ISO referitoare la analiza ciclului de viata al produselor.

Contextul reciclarii deseurilor de ambalaje in Romania


Romania si-a luat angajamentul de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 20% pana in 2020 si cu 40% pana in 2030, raportat la nivelul din 1990. Sectorul deseurilor este responsabil pentru 5% din totalul acestor emisii.

De aceea, companiile producatoare si importatoare de bunuri ambalate au fost obligate prin lege sa recicleze in decursul anului 2013 cel putin 55% din cantitatea de ambalaje pusa pe piata. O mare parte dintre aceste companii au transferat responsabilitatea de reciclare catre Eco-Rom Ambalaje, organizatie special infiintata in acest scop, in 2004.

In 2013, organizatia a reciclat in jur de 350.000 tone de deseuri de ambalaje din totalul de aproximativ 580.000 de tone generate de companiile pe care le reprezinta. Astfel, a redus emisiile de gaze cu efect de sera cu peste 209.000 de tone, echivalentul emisiilor produse intr-o zi de toate autoturismele din Romania.

Cum se calculeaza cantitatea de CO2 redusa prin reciclare


Materiile prime care sunt in mod normal obtinute prin prelucrarea resurselor naturale ale planetei se pot inlocui cu materii prime secundare, obtinute prin reciclare. Astfel, se reduce semnificativ cantitatea de energie necesara in procesul de prelucrare. De exemplu, in producerea unui obiect din aluminiu reciclat, se foloseste cu 95% mai putina energie decat in mod traditional.

Calculul ia in considerare toate etapele din lantul reciclarii deseurilor de ambalaje: colectarea separata, transportul, sortarea si prelucrarea, dar si transformarea in materie prima secundara.

Cum pot beneficia companiile de acest serviciu


Eco-Rom Ambalaje va calcula anual emisiile de gaze cu efect de sera reduse prin reciclarea ambalajelor pentru toti membrii si clientii sai. Este vorba despre 2.849 de companii producatoare si importatoare de bunuri ambalate prezente pe piata din Romania.

Eco-Rom detine date despre cantitatea de ambalaje pusa pe piata de fiecare dintre aceste companii si poate calcula cantitatea corespunzatoare de deseuri reciclate, in functie de realizarile totale ale organizatiei. Ulterior, calculeaza  si cantitatea de gaze cu efect de sera redusa de fiecare companie, in fiecare an.

Companiile vor primi un atestat anual in care se va preciza cantitatea de gaze cu efect de sera redusa si echivalentul in numar de km parcursi de un autoturism pentru a genera respectiva cantitate de emisii.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


508

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Produse responsabile | Reciclare

Iti recomandam si articolul:

Raport Unilever: progresul in asigurarea sustenabilitatii uleiului de palmier

Aflati ce impact are industria producatoare de ulei de palmier asupra mediului inconjurator si cum incearca Unilever sa il reduca.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.