RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Eco-Rom: rezultatele programului "Laboratorul verde al reciclarii", 2013-2014

Eco-Rom: rezultatele programului "Laboratorul verde al reciclarii", 2013-2014

Cu peste 10.000 de participanti si 2 premii internationale castigate, programul ofera o experienta de educatie ecologica unica in Romania.

(12 nov 2014)

Eco-Rom Ambalaje a anuntat recent rezultatele unui program de educatie ecologica, desfasurat pe parcursul anului scolar 2013-2014. Este vorba despre ”Laboratorul verde al reciclarii”, proiect prin care compania si-a propus sa-i invete pe elevii din clasele primare sa recicleze, folosindu-se de mijloace digitale atractive pentru varsta lor: animatii 3D, jocuri pe tablete si experimente.

Anul scolar trecut, au participat la proiect peste 10.400 de elevi de clasa a III-a, din 10 orase ale tarii: Ploiesti, Braila, Galati, Focsani, Brasov, Miercurea Ciuc, Pitesti, Craiova, Alexandria si Bucuresti.

Ce este si ce se intampla in Laboratorul verde al reciclarii


Laboratorul verde al reciclarii este un autocar modificat complet si echipat cu mijloace high-tech: ecrane LCD, tablete PC si chiar si un container de reciclare ”inteligent”. De-a lungul anului scolar, autocarul colinda orase din Romania in care Eco-Rom Ambalaje are infrastructura de colectare selectiva a deseurilor, iar elevii din acele orase pot participa la ore de ecologie cu totul inedite.

Elevii unei scoli din Bucuresti, alaturi de Laboratorul verde al reciclarii
Elevii unei scoli din Bucuresti, alaturi de Laboratorul verde al reciclarii

Odata ajunsi in autocar, elevii patrund intr-o camera dotata cu scaune si un ecran LCD, pe care urmaresc un desen animat pe tema reciclarii. Personajul principal este R-Eco, un robotel care salveaza deseuri de ambalaje de la gunoi si le duce la fabrica de reciclare.

Apoi, ajung intr-o camera amenajata ca o nava spatiala si dotata cu tablete interconectate. Pe aceste tablete, au un joc de echipa, care le cere sa ”arunce” divese tipuri de ambalaje in containerele adecvate, aflate pe tabletele coechipierilor lor.

Elevii unei scoli din Oradea, in laboratorul verde al reciclarii

In sfarsit, dupa joc, copiii sunt poftiti intr-o alta camera, unde exista un "container inteligent" - un dispozitiv in care introduc deseuri de ambalaje si primesc inapoi versiunile lor reciclate. De exemplu, daca introduc o cutie de carton, primesc un yoyo din carton.
Toate clasele care participa la proiect intra automat intr-o competitie. Cele care obtin cele mai mari punctaje la jocul de echipa sunt invitate sa viziteze fabrici de reciclare din apropierea scolii lor. Anul acesta, au fost desemnate castigatoare 2 clase: una de la centrul scolar nr. 192 din Bucuresti si cealalta de la Ada School din Bucuresti.

Reprezentanta a uneia dintre clasele castigatoare
Reprezentanta a uneia dintre clasele castigatoare
 

Proiectul, premiat in repetate randuri pe plan international


”Laboratorul Verde al Reciclarii” este un program creat de Eco-Rom Ambalaje, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice si cu Ministerul Educatiei Nationale, in anul 2012. De atunci, au participat la lectii de ecologie peste 21.000 de elevi a 207 scoli din 57 de orase ale tarii.

Caracterul inedit si impactul proiectului i-au adus organizatiei Eco-Rom Ambalaje doua premii: Golden Award for Excellence la European CSR Awards si argintul la International Business Awards (IBA). In plus, proiectul a mai fost nominalizat si la PR SABRE Awards EMEA 2014.

Sorin Cristian Popescu
, Director General Eco-Rom Ambalaje, explica importanta proiectului pentru protectia mediului in Romania:Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje
Protectia mediului inconjurator este o responsabilitate a tuturor. Ne bucuram sa vedem din ce in ce mai multi elevi care devin prietenii reciclarii. In ultimii ani, aproximativ 100.000 de elevi, adica peste 10% din invatamantul primar din Romania, au aflat despre colectarea separata a deseurilor de ambalaje prin intermediul programelor educationale desfasurate de Eco-Rom Ambalaje la nivel national.

Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2425

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Educatie | Reciclare

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro