RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Eco-Rom Ambalaje - campanie de educatie pentru reciclare, nominalizata la SABRE AWARDS 2014

Eco-Rom Ambalaje - campanie de educatie pentru reciclare, nominalizata la SABRE AWARDS 2014

In competitia internationala de PR au fost inscrise in jur de 2400 de proiecte, din peste 40 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa

(03 apr 2014)

Eco-Rom Ambalaje si McCann PR au ajuns in finala competitiei internationale de PR SABRE Awards EMEA 2014, cu o campanie educationala, respectiv ”Laboratorul Verde al Reciclarii”. Aceasta fost nominalizata in categoria „Diamond Awards”, pe regiunea Balcani, alaturi de alte 4 proiecte.

In total, in competitie au fost inscrise in jur de 2400 de proiecte, din peste 40 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Londra, pe 20 mai 2014.

Descrierea si obiectivele campaniei


”Laboratorul verde al reciclarii” este un proiect inedit, prin care Eco-Rom Ambalaje si-a propus sa-i invete pe elevii din clasele primare sa recicleze, folosindu-se de mijloace digitale atractive pentru varsta lor: animatii 3D, jocuri de echipa pe tablete PC si experimente.

Elevii unei scoli din Bucuresti, in laboratorul verde al reciclarii
Elevii unei scoli din Bucuresti, in laboratorul verde al reciclarii

Laboratorul este de fapt un autocar modificat, echipat cu mijloace high-tech, care colinda orasele din Romania in care Eco-Rom Ambalaje are infrastructura necesara colectarii selective a deseurilor.

In acest autocar, elevii au o experienta de invatare unica in Romania.

Ei patrund intai intr-o camera dotata scaune din polistiren si cu un ecran LCD, pe care urmaresc un desen animat pe tema reciclarii. Personajul principal este R-Eco, un robotel care salveaza deseuri de ambalaje de la gunoi si le duce la fabrica de reciclare. La finalul desenului, R-Eco ii invita intr-o camera alaturata, dotata cu tablete si amenajata astfel incat sa semene cu o naveta spatiala.

Aici, copiii isi pot demonstra cunostintele in materie de reciclare, printr-un joc de echipa. Ei trebuie sa potriveasca divese ambalaje care apar pe ecranele tabletelor cu acele containere pentru colectare selectiva care le corespund. Ceea ce este inedit este faptul ca nu se intampla ca pe propria tableta sa se regaseasca si deseul, si containerul potrivit. In acest caz, elevii trebuie sa "transfere" deseul, cu degetul, pe tabletele coechipierilor care au containerul corect.

La final, echipele obtin niste punctaje, iar organizatorii realizeaza un clasament final. Echipele cu cele mai bune rezultate sunt invitate sa viziteze fabrici de reciclare din apropierea scolii lor. Pana acum, au fost organizate vizite la o fabrica din Hunedoara si una din Bucuresti.

Dupa joc, copiii sunt poftiti intr-o alta camera, unde exista un "cub magic" - un dispozitiv in care introduc deseuri de ambalaje si primesc inapoi obiecte reciclate. De exemplu, daca introduc o cutie de carton, primesc un yoyo fabricat dintr-o cutie similara. "Minunea” este posibila cu ajutorul soferului aflat intr-o incapere alaturata, care, in functie de deseul primit, "trimite” inapoi obiectul corespunzator.


Elevii unei scoli din Bucuresti, alaturi de laboratorul verde al reciclarii

In 2014, autocarul va ajunge in Ploiesti, Braila, Galati, Focsani, Brasov, Miercurea Ciuc, Pitesti, Craiova, Alexandria si Bucuresti. Astfel, aproximativ 7000 de elevi din peste 100 de scoli vor avea acces la acest model inovator de educatie interactiva, pe tema reciclarii.

Campania, premiata deja la alte doua competitii internationale


Proiectul „Laboratorul Verde al Reciclarii” a fost initiat in anul 2012, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

De atunci, a castigat doua premii la competitii internationale importante: o medalie de aur pentru excelenta la categoria ”Companii mici si mijlocii” din cadrul „European CSR Awards” si o medalie de argint la competitia ”International Business Award”.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2840

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Eco-Rom Ambalaje | Campanii sociale | Protectia mediului | Educatie | Reciclare | Marketing social

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro