RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Eco-Rom a organizat o expozitie de creatii din materiale reciclabile.

Eco-Rom a organizat o expozitie de creatii din materiale reciclabile.

Acestea au fost realizate de studentii la arte si sunt expuse in localurile din Centrul Vechi pana pe 5 ianuarie.

(27 dec 2012)

Eco-Rom Ambalaje, compania care se ocupa cu recuperarea si reciclarea deseurilor de ambalaje, a realizat, impreuna cu Universitatea Nationala de Arte Bucuresti (UNArte) un proiect educational numit ”eCO-LECTIA de ARTA”.

Proiectul eCO-LECTIA de ARTA 39 de tineri artisti, studenti la Facultatea de Arte Plastice si Facultatea de Arte Decorative si Design ale UNArte Bucuresti au realizat 20 de creatii din deseuri reciclabile. Acestea pot fi gasite in Centrul Vechi al capitalei, pana pe 5 ianuarie 2013. Locatiile sunt: Van Gogh Cafe, Hotel Rembrandt, Laboratorul de cocktailuri, Galeria Horatiu Malaele, La Bonne Bouche, Galeria Sapte Selari, Interbelic, Tiki Bar, Mike’s, Atelier Mecanic, Lacrimi si Sfinti, Energiea Pub si Violeta’s Vintage.

Proiectul este o incercare de a sensibiliza oamenii la importanta reciclarii selective, dupa cum spune Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje: ”Acest proiect este mai mult decat o expozitie de arta, este, in fapt, un program educational despre eco-design dedicat studentilor. Este, in acelasi timp, si o lectie de viata prin care ne propunem sa sensibilizam oamenii cu privire la importanta ambalajelor, a colectarii selective si a reciclarii deseurilor de ambalaje.”

”eCO-LECTIA de ARTA” a inceput in luna octombrie printr-o serie de sesiuni informative pentru studenti. Problemele discutate au fost impactul designului asupra mediului, eforturile si cerintele companiilor in aceasta privinta si reciclarea deseurilor de ambalaje in lucrare din eCO-LECTIA de ARTA Romania si la nivel international.

A doua etapa a preuspus designul si crearea efectiva a lucrarilor din deseuri de ambalaje reciclabile. Studentii au fost coordonati de lector univ. Dr Anca Boeriu (FAP) si lector univ. Asociat Drd. Corina Duma (FADD).

Material realizat de Ina Ionescu, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

5090

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Eco-Rom Ambalaje |

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro