RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Dezbateri la nivel inalt, pe tema mediului economic si a schimbarilor climatice

Dezbateri la nivel inalt, pe tema mediului economic si a schimbarilor climatice

Dezbaterile au loc astazi si maine, in cadrul unui summit la care sunt invitati lideri de companii si de guverne din lumea intreaga.

(20 mai 2015)

70 de lideri ai unor importante companii internationale, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor publice din intreaga lume, participa pe 20 si 21 mai 2015 la un summit pe tema “afacerilor si schimbarilor climatice”.

Summit-ul are loc in cadrul primei editii a conferintei “Climate Week Paris”, desfasurata de organizatia internationala non-profit The Climate Group, in perioada 18 - 24 mai 2015.

Organizatorii se asteapta ca dezbaterile sa genereze concluzii care sa poata fi folosite in pregatirea conferintei ONU pe tema schimbarilor climatice, care avea loc in luna decembrie 2015, tot la Paris. Atunci, liderii mondiali vor adopta un nou acord climatic global si vor stabili noi tinte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.


Ce se va discuta la summit


Liderii prezenti la summit vor incerca sa raspunda unor intrebari precum:
  • cum ar trebui sa colaboreze companiile cu guvernele, pentru a spijini dezvoltarea economica, limitand totodata cresterea temperaturilor pana la maximum 2° C;
  • ce efecte va avea introducerea unor taxe pe poluare asupra dezvoltarii economice: cum se vor stimula astfel inovatia si crearea de noi piete pentru produse sau servicii, cum se vor crea noi locuri de munca, cum se va reduce consumul de energie si cum va fi incurajata economisirea;
  • cum va influenta acordul care va fi semnat la Paris tranzitia spre o economie cu emisii reduse.

Pe parcursul celor 2 zile, vor avea loc mai multe sesiuni de discutii. Printre domeniile abordate, se vor numara: economia; energia; infrastructura, constructiile, tehnologia si transportul in orase; alimentatia, administrarea padurilor si agricultura; reducerea amprentei de carbon. Puteti consulta tematicile tuturor dezbaterilor pe site-ul evenimentului.

Cine va participa


La dezbateri, vor participa lideri ai unor companii precum: L’OREAL, Marks & Spencer, CEZ, Unilever, Saint-Gobain, Lafarge, Nike, Renault, Deutsche Telekom, Peugeot, Carrefour, Bank Of America, Michelin, Enel sau Ikea.

Acestora li se vor alatura lideri politici ca: Francois Hollande, presedintele Frantei; Rachel Kyte, Vicepresedinta si Responsabila pentru Schimbari Climatice a Bancii Mondiale; Andrew O’Brien, US Special Envoy for Global Partnerships si Simon Upton, reprezentant al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD).

Puteti afla mai multe detalii despre dezbaterile care vor avea loc astazi si maine la Paris, de pe site-ul conferintei.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2207

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Evenimente CSR | Protectia mediului

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro